Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Broskvový dort

9 dubna, 2017 10:47 | Gabriela Pospíšilová

Jedlé dárky, to je moje. Jeden narozeninový broskvový dort. ??? Bebe vrstva: 2 balíčky celozrnných kakaových bebe sušenek šťáva z broskvového kompotu Postup: sušenky rozdrtíme a smícháme se šťávou z broskvového kompotu. Poté natlačíme do vymazané formy (23 cm) a dáme na 10 minut péct při 170C. Tvarohová vrstva: 2 vaničky nízkotučného tvarohu 3 kompotované […]

Číst více

Kuřecí Pad thai

7 dubna, 2017 14:58 | Gabriela Pospíšilová

Dnes opět vlaštovka z asijské kuchyně. Měli už jste Pad thai? Já jsem o něm slyšela, ale nikdy jsem ho neochutnala (než jsem odjela do Asie?). Jde o rýžové nudle se smaženým vejcem, zeleninou a omáčkou. Pochází z Thajska, ale já měla tu možnost ochutnat ho v Laosu, v thajské restauraci. Je to zase něco […]

Číst více

Celozrnná velikonoční vajíčka

4 dubna, 2017 4:51 | Gabriela Pospíšilová

Kdo mě sleduje ví, že největší radost dělám pro druhé jídlem. Za prvé protože vlastní výroba je nejvíc oceněná za druhé protože chci, aby lidé, co si myslí, že zdravé jídlo není dobré, ochutnali a zjistili, že to tak není a za třetí, protože to sama miluju. Brzo tu jsou Velikonoce a já jsem slíbila […]

Číst více

Jahodový tofu cheesecake

1 dubna, 2017 6:19 | Gabriela Pospíšilová

Venku je krásně, příroda se probouzí a vše začíná být hezčí, barevnější a voňavější. Dnes jsem se tedy rozhodla vyndat z mrazáku poslední jahody od babičky a zkusit poprvé tofu cheesecake. Já tenhle dort miluji, dá se udělat na tolik způsobů a vždy jinak nazdobit. Tím, že jsem ho připravila z tofu, jsem recept přizpůsobila na […]

Číst více

Koprovka – “Dědovy fousy”

30 března, 2017 9:07 | Gabriela Pospíšilová

Ani jako malá holka jsem hutné omáčky s knedlíkem neměla ráda. Houbovka, segedín, rajská, koprovka. Nic z toho jsem nejedla a nejím doteď. Jedinou omáčku, kterou miluji, a to jedině od maminky, je kuře na paprice s kolínky. Nedávno jsem ale zahlídla fotku koprovky z jednoho bistra, natolik se mi očima líbila, že jsem se rozhodla jí […]

Číst více

Cizrnový bezlepkový krtův dort

29 března, 2017 8:26 | Gabriela Pospíšilová

Experimentovat, zkoušet něco nového a nedržet se přesně daných instrukcí, tak to je přesně pro mě. Krtkův dort známe snad všichni. Recept na cizrnový krtkův dort už tak obvyklý není. Vše se dá obměnit a udělat ještě ve zdravější formě. Dokonce jde o bezlepkovou variantu.?✅ BLONDIES BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Korpus 100g datlí dáme do sklenice […]

Číst více

Bún bò Nam Bộ

27 března, 2017 9:54 | Gabriela Pospíšilová

Každý z nás má pro určitý typ kuchyně oblíbené jídlo. Ve vietnamské kuchyni je to pro mě Bún bò Nam Bộ, které jsem si oblíbila ještě dávno před tím, než jsem Vietnam navštívila. Určitě si dovedete představit, jak jsem se těšila až  ochutnám to “pravé”, místní. Ve Vietnamu jsem byla asi 14 dní a za celou dobu […]

Číst více

Jarní fresh závitky

20 března, 2017 10:56 | Gabriela Pospíšilová

První Asijská vlaštovka. Dnes je to týden, co jsem se vrátila(což asi víte z fotek z instagramu). Asijskou kuchyni miluji, tak mi určitě věříte, že jsem se ze všeho nejvíc těšila na jejich jídlo. Snažila jsem se ochutnat co nejvíce věcí, vyzkoušet jejich chutě a inspirovat se do své kuchyně. Článek o Asii Vám napíšu (snad co […]

Číst více

Matchacake

18 března, 2017 8:48 | Gabriela Pospíšilová

Když byl včera den Sv.Patricka, upekli jsme si MatchaCake a dnes snídáme zeleně. Navíc za měsíc jsou tu Velikonoce a na zelený čtvrtek je matcha inspirací ❤ Recept 250ml kokosového sójového mléka 120g ovesné mouky 100g celozrnné mouky Půl balíku bezfosfátového kypřícího prášku Sladidlo 3 vajíčka. Postup: V jedné misce si vyšleháme bílky v tuhý […]

Číst více

Makový cheesecake

21 února, 2017 10:14 | Gabriela Pospíšilová

Dnes je 21.2.2017 a svátek slaví moje maminka. To jí přeci musím něco upéct ? .  V poslední době je její nejoblíbenějším dezertem cokoliv s mákem, kvůli letnímu úrazu ruky. Mák je totiž velmi zdravý, obsahuje ve 100g nejvíce vápníku ze všech potravin. Daleko více než mléko nebo sýry. I mamka vaří a peče s ohledem na […]

Číst více