Dnes je 21.2.2017 a svátek slaví moje maminka. To jí přeci musím něco upéct ? .  V poslední době je její nejoblíbenějším dezertem cokoliv s mákem, kvůli letnímu úrazu ruky. Mák je totiž velmi zdravý, obsahuje ve 100g nejvíce vápníku ze všech potravin. Daleko více než mléko nebo sýry. I mamka vaří a peče s ohledem na zdravý životní styl (musím to po někom mít) ? takže mou zdravou variantu ocení.
MAKOVÝ CHEESECAKE
RECEPT:
Korpus:
100g ovesných namletých vloček
30g ovesných jemných vloček
1 lžička skořice
15g kokosového oleje
15g medu + voda dle konzistence
Postup: všechny ingredience spojíme a vytvoříme lepivější těsto, které natlačíme do formy (24 cm)vymazané kokosovým olejem. Formu dáme do trouby na 180C cca na 10 minut.
Náplň:
500g nízkotučného tvarohu
60g máku
2 lžíce medu více dle chuti 
2 vajíčka
Postup: Všechny ingredience vyšleháme a vlijeme na spodní vrstvu. Pečeme ještě cca 20-30 minut dokud okraje nebudou malinko zlatavé. Dáme vychladit.  
Bohužel jsem nestačila vyfotit nazdobený. Zdobila jsem kokosovými srdíčky z lídlu.
Dělejte radost jídlem.
S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤
 

Kam dál?