Experimentovat, zkoušet něco nového a nedržet se přesně daných instrukcí, tak to je přesně pro mě. Krtkův dort známe snad všichni. Recept na cizrnový krtkův dort už tak obvyklý není. Vše se dá obměnit a udělat ještě ve zdravější formě. Dokonce jde o bezlepkovou variantu.?✅
BLONDIES BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT
Korpus

100g datlí dáme do sklenice a zalejeme vodou a necháme hodinu odstát.
3 plechovky cizrny propláchneme vodou
Postup: datle spolu s cizrnou rozmixujeme na lepivou hmotu. Formu vymažeme kokosovým olejem a korpus do ní natlačíme. Dáme péct na cca 30 minut při 180-200°C. Poté oddělíme vršek dortové formy a dáme dopéct i okraje na cca 10 minut. Necháme vychladnout.
Krém
2 vaničky odtučněného tvarohu
 40g vysokoprocentní čokolády
sladidlo
2 banány
Postup: do misky dáme tvaroh, nastrouhanou čokoládu a dosladíme. Vychladlý korpus vydlabeme lžící jakoby do tvaru misky, necháme dostatek okrajů i dna. Vydlabanou část rozprostřeme na plech na pečící papír a necháme proschnout-dopéct v troube. Korpus je vláčnější, mokřejší, to je správně.
Do vydlabané části dáme dva banány rozkrojené podélně. Na ně poté vrstvíme připravený krém. Krém poté posypeme dosušeným zbytkem cizrnového korpusu a dáme do lednice přes noc ztuhnout.
Dobrou chuť, nebojte se zkoušet nové věci.
S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤

Kam dál?