Kdo mě sleduje ví, že největší radost dělám pro druhé jídlem. Za prvé protože vlastní výroba je nejvíc oceněná za druhé protože chci, aby lidé, co si myslí, že zdravé jídlo není dobré, ochutnali a zjistili, že to tak není a za třetí, protože to sama miluju. Brzo tu jsou Velikonoce a já jsem slíbila pár velikonočních receptů. První byl mrkvový chlebíček, dnes mám pro Vás celozrnné velikonoční cukroví.
CELOZRNNÁ VAJÍČKA s marmeládou
Těsto:
210g celozrnné pšeničné mouky
140g přepuštěného másla ghí
50g třtinového cukru
5 kapek vanilky
lžička skořice
Postup: Vypracujeme těsto, pokud se lepí podsypeme ještě trochou mouky a zapracujeme. Dáme do folie a alespoň na 2 hodiny do lednice. Poté je nejlepší rozdělit si těsto na 4 stejně velké díly. A vždy pracovat s každým dílem zvlášť. Ten si vyválíme přes sáček a vykrajujeme vajíčka. Pečeme cca 8-10 minut při 180C, musíme hlídat dle tloušťky ať se nepřipálí. Po vychladnutí jsem slepila domácí marmeládou od babičky.
Potom stačí zabalit, nazdobit a udělat někomu radost.
Dělejte radost jídlem, s láskou Gábi v kuchyni.


Kam dál?