První Asijská vlaštovka. Dnes je to týden, co jsem se vrátila(což asi víte z fotek z instagramu). Asijskou kuchyni miluji, tak mi určitě věříte, že jsem se ze všeho nejvíc těšila na jejich jídlo. Snažila jsem se ochutnat co nejvíce věcí, vyzkoušet jejich chutě a inspirovat se do své kuchyně. Článek o Asii Vám napíšu (snad co nejdříve), hlavně s inspirací na jejich kuchyni a fotografií toho, co jsem jedla, protože jsem samozřejmě “foodúchyl”, co si fotil každé jídlo. (no a co ? ). Jako první, co jsem vyzkoušela po návratu z Asie doma, jsou jarní vegetariánské závitky. Pamatuju si na svůj první závitek, na loňském foodfestivalu na Vítkově. ❤ Druhý jsem ochutnala hned ve Vietnamu a třetí už domácí. Všechny byli boží, tak se s Vámi chci podělit o recept. Recept je super jednoduchý a rychlý, což je přesně pro mě.

Recept:
Rýřový papír
Rýžové nudle
salátová okurka
mrkev
avokádo
ledový salát/koriandr/máta
bílý/černý sezam
Postup: Rýžové nudle přelijeme vroucí vodou a necháme změknout. Mrkev a okurku očistíme a nakrájíme na slabé nudličky, ledový salát na plátky, avokádo na malé kostky. Do hlubokého talíře dáme horkou vodu, do které vložíme rýžový papír, tak aby se celý namočil. Nedržíme ho tam dlouho, jen se musí namočit. Položíme ho na rovnou desku. Na navlhčený rýžový papír dáme plátky salátu, rýžové nudle, mrkev, okurku a avokádo. Necháme volnější okraje. Rýžový papír po stranách přehneme a závitky zarolujeme. Je hotovo. Jarní závitky podávám s ledovým salátem, mátou nebo koriandrem a posypu sezamem.
Omáčka: Závitky se podávají s nejrůznějšími omáčkami. Základ je ale stejný, voda, rybí omáčka, chilli. Já jsem dala 4 lžíce rybí omáčky, 5 lžic převařené vody, 2 malé malinké naložené chilli papričky, půl lžičky paprikové pasty a lžičku třtinového cukru.
Ochutnejte Asii. Já jsem je už dělala na přivítanou do práce (všem chutnali), doma a Čeněk je chce zase! (takže budou vážně dobrý ?).


S láskou Gábi v kuchyni❤❤❤

 


Kam dál?