Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Rebarborový mandlový koláč s drobenkou

Květen 25, 2020 5:24 | Gabriela Pospíšilová

Ingredience/1.vrstva 200g mandlové mouky špetka soli 50g povoleného másla 2 vejce Ingredience/2.vrstva 200g zakysané smetany 200g ricotty 3 vejce 50g třtinového cukru Ingredience/3.vrstva 500g rebarbory Ingredience/4.vrstva 150g mandlové mouky 40g povoleného másla 25g třtinového cukru Nejprve si připravíme koláčovou formu a troubu předehřejeme na 180°C. V míse vyšleháme vejce a povolené máslo (máslo pokojové teploty). […]

Číst více

Celozrnná špalda pizza

Duben 27, 2020 13:26 | Gabriela Pospíšilová

Nedávno se ke mně dostala kuchařka “dokonalá pánev” a z ní jsem si vybrala recept na pizzu pečenou na pánvi. Moc mě to zaujalo. Recept jsem si proto přizpůsobila a pozměnila druh mouky. Postup přípravy jsem si změnila, jak jsem zvyklá já. Těsto funguje stejně a tak se s Vámi chci o recept podělit. Pizzu […]

Číst více

Banánový chlebíček

Duben 15, 2020 16:18 | Gabriela Pospíšilová

Velikonoční pečení je za námi a doma nám mezi tím dozrály banány. To je potom přeci jasné, co s nima. Buď banánové lívance nebo chlebíček. Ten náš je nejen plný banánů, ale také ořechů. Recept 3 zralé banány 2 vejce 3 lžíce rozpuštěného másla 1/2 hrnku mléka 1/4 hrnku třtinového cukru 1 a 1/2 hrnku […]

Číst více

Velikonoční špalda beránek

Duben 5, 2020 8:00 | Gabriela Pospíšilová

Letošní Velikonoce budou jiné. Nařízená karanténa nám nedovolí oslavit je tak, jak jsme zvyklí. Naše Velikonice byli už nějaký rok o půstu, návštěvách kostela, tradičním pečení, vaření. Pletení pomlázky, barvení vajíček a čas s rodinou. Letos kvůli kojení jsem půst vynechala. Karanténa nám nedovoluje návštěvu kostela a rodiny, ale nic nám nemůže zabránit si alespoň […]

Číst více

Žampionová omáčka

Březen 30, 2020 8:35 | Gabriela Pospíšilová

Rychlý recept, báječná omáčka k těstovinám nebo k noku. Boží může být, ale klidně i ke steaku. Milovníci žampionů si určitě pochutnají. Recept200g čerstvých žampionů1 menší červená cibule1 stroužek česneku50g másla125ml bílého suchého vína2 naberačky vývaru nebo vody200ml ovesné/sójové smetanySůl a pepř na dochucení PostupNa pánvi si rozpustíme máslo. Přidáme nasekanou cibulku a prolisovaný česnek. […]

Číst více

Malinový dort

Březen 9, 2020 19:19 | Gabriela Pospíšilová

Kdo četl článek o porodu ví, že receptem na tenhle dort to začalo. Byl pro mamku k svátku a potom všem si myslím, že tu prostě musí být. Navíc, než jsme vyjeli do porodnice stihla jsem jen jeden kousek a toužím po dalším. Ingredience/korpus 100g špaldové hladké mouky 1/2 balení kypřícího prášku 30g karobu 50g […]

Číst více

Ořechové rohlíčky

Únor 28, 2020 20:49 | Gabriela Pospíšilová

Na blog jsem Vám podobnou verzi na rohlíčky dávala. Dostala jsem na ně hroznou chuť, protože jejich příprava není vůbec složitá a nemusí se čekat na dlouhé kynutí. Nedávno mi přišla zásilka ze “zdravéořechy“, takže tahle varianta je ořechově ořechová. Dala jsem je do těsta, do náplně i jsem s nima rohlíčky posypala. Ke kafi, […]

Číst více

Kokosová roláda

Únor 17, 2020 16:38 | Gabriela Pospíšilová

Takový jednoduchý, rychlý dezert a já jsem zjistila, že ho ani na blogu nemám. Vlastně ani já jsem ho dlouho nedělala. V obchodech už jsou krvavé pomeranče, koupila je a přemýšlela, co za recept vymyslím. Vzpomněla jsem si na roládu. Těsto dělám základní a náplň kokosem zahustím, aby náplň krásně držela. Miluju kokos, chuť i […]

Číst více

Plněné špaldové bulky

Únor 7, 2020 9:07 | Gabriela Pospíšilová

Nedávno mi přišla na instagramu zpráva, jestli nemám recept na zdravější klobásníky. Nikdy před tím jsem o klobásníkách neslyšela, takže jsem hned googlila. Klobásník je pokrm z těsta na koláče plněný klobásou a dalšími ingrediencemi. Já teď uzeniny nesmím kvůli těhotenské cukrovce a ani mi moc nechutnají. Tak jsem si samozřejmě recept přetvořila ke svému […]

Číst více

Jablečný perník

Únor 6, 2020 8:45 | Gabriela Pospíšilová

Někdy to chce naprosto jednoduchou věc. Vše do jedné misky, romixovat a je to. Perník na plech, bez laktózy a slazený jen jablky. Teda potom ho taky rozhodně můžete polít vysokoprocentní čokoškou a posypat strouhaným kokosem, protože to k perníku prostě patří :-). Perník je navíc bez laktózy a bez přidaného cukru. Pokud chcete, přidáte […]

Číst více