Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Špaldová třešňová bublanina

Červen 29, 2020 7:06 | Gabriela Pospíšilová

Ingredience 6 vajec 150g mléka 150g řepkového oleje 450g hladké špaldové mouky Vanilkový cukr BIO Amylon Citronová kůra z 1/2 citronu Kypřící prášek BIO Amylon 50g třtinového cukru Třešně 200g Postup: Nejprve si vyšleháme celá vejce s cukrem. Šleháme klidně 10 minut. Těsto potom bude krásně nadýchané. Mezitím si v míse smícháme mouku přes sítko, […]

Číst více

Špaldové vafle

Červen 11, 2020 19:33 | Gabriela Pospíšilová

Ingredience: 50g másla 250ml mléka 1 vejce špetka mořské soli 170g hladké špaldové mouky 2 lžičky kypřícího prášku citronová kůra 1 lžička mleté vanilky Postup: Nejprve si rozpustíme máslo a necháme na plotně. Do misky si dáme prosátou mouku s kypřícím práškem. Přidáme špetku soli, vanilku, vejce, mléko, máslo a citrónovou kůru. Až nám vznikne […]

Číst více

Čokoládový dort

Červen 2, 2020 13:47 | Gabriela Pospíšilová

Jsme májový děti. Manžel i já. A dokonce to máme krásně za sebou. Já 29.5. manžel 31.5. Je to výhoda. Nejdřív se musí s dárkem vyšvihnout on a podle toho se vyšvihnu já 🙂 Každý rok peču dort (už po páté) a tak to chtělo už nějakou parádu. Povedlo se. Čokoládový dort neměl vážně chybu. […]

Číst více

Rebarborový mandlový koláč s drobenkou

Květen 25, 2020 5:24 | Gabriela Pospíšilová

Ingredience/1.vrstva 200g mandlové mouky špetka soli 50g povoleného másla 2 vejce Ingredience/2.vrstva 200g zakysané smetany 200g ricotty 3 vejce 50g třtinového cukru Ingredience/3.vrstva 500g rebarbory Ingredience/4.vrstva 150g mandlové mouky 40g povoleného másla 25g třtinového cukru Nejprve si připravíme koláčovou formu a troubu předehřejeme na 180°C. V míse vyšleháme vejce a povolené máslo (máslo pokojové teploty). […]

Číst více

Celozrnná špalda pizza

Duben 27, 2020 13:26 | Gabriela Pospíšilová

Nedávno se ke mně dostala kuchařka “dokonalá pánev” a z ní jsem si vybrala recept na pizzu pečenou na pánvi. Moc mě to zaujalo. Recept jsem si proto přizpůsobila a pozměnila druh mouky. Postup přípravy jsem si změnila, jak jsem zvyklá já. Těsto funguje stejně a tak se s Vámi chci o recept podělit. Pizzu […]

Číst více

Banánový chlebíček

Duben 15, 2020 16:18 | Gabriela Pospíšilová

Velikonoční pečení je za námi a doma nám mezi tím dozrály banány. To je potom přeci jasné, co s nima. Buď banánové lívance nebo chlebíček. Ten náš je nejen plný banánů, ale také ořechů. Recept 3 zralé banány 2 vejce 3 lžíce rozpuštěného másla 1/2 hrnku mléka 1/4 hrnku třtinového cukru 1 a 1/2 hrnku […]

Číst více

Velikonoční špalda beránek

Duben 5, 2020 8:00 | Gabriela Pospíšilová

Letošní Velikonoce budou jiné. Nařízená karanténa nám nedovolí oslavit je tak, jak jsme zvyklí. Naše Velikonice byli už nějaký rok o půstu, návštěvách kostela, tradičním pečení, vaření. Pletení pomlázky, barvení vajíček a čas s rodinou. Letos kvůli kojení jsem půst vynechala. Karanténa nám nedovoluje návštěvu kostela a rodiny, ale nic nám nemůže zabránit si alespoň […]

Číst více

Žampionová omáčka

Březen 30, 2020 8:35 | Gabriela Pospíšilová

Rychlý recept, báječná omáčka k těstovinám nebo k noku. Boží může být, ale klidně i ke steaku. Milovníci žampionů si určitě pochutnají. Recept200g čerstvých žampionů1 menší červená cibule1 stroužek česneku50g másla125ml bílého suchého vína2 naberačky vývaru nebo vody200ml ovesné/sójové smetanySůl a pepř na dochucení PostupNa pánvi si rozpustíme máslo. Přidáme nasekanou cibulku a prolisovaný česnek. […]

Číst více

Malinový dort

Březen 9, 2020 19:19 | Gabriela Pospíšilová

Kdo četl článek o porodu ví, že receptem na tenhle dort to začalo. Byl pro mamku k svátku a potom všem si myslím, že tu prostě musí být. Navíc, než jsme vyjeli do porodnice stihla jsem jen jeden kousek a toužím po dalším. Ingredience/korpus 100g špaldové hladké mouky 1/2 balení kypřícího prášku 30g karobu 50g […]

Číst více

Ořechové rohlíčky

Únor 28, 2020 20:49 | Gabriela Pospíšilová

Na blog jsem Vám podobnou verzi na rohlíčky dávala. Dostala jsem na ně hroznou chuť, protože jejich příprava není vůbec složitá a nemusí se čekat na dlouhé kynutí. Nedávno mi přišla zásilka ze “zdravéořechy“, takže tahle varianta je ořechově ořechová. Dala jsem je do těsta, do náplně i jsem s nima rohlíčky posypala. Ke kafi, […]

Číst více