Tenhle recept jsem pro Vás měla už v březnu minulé roku. Poctivě jsem si při pečení vše zapisovala, abych to sem potom mohla pro Vás dát. Jenže lísteček se mi někam zatoulal. Po roce jsem si na něj vzpomněla a zkusila jsem ho prostě znovu. Povedl se a na lísteček jsem si dala sakra bacha! […]
Číst víceDěláte na oslavy chlebíčky? Nebo pro ně chodíte do lahůdek? U nás jsou symbolem Velikonoc, Vánoc a oslav u babičky nebo u rodiny z manželovi strany. Doma je neděláme ani nekupujeme. Manžel si je letos vyžádal. Před Vánoci dostal chuť na chlebíčky s bramborovým salátem. Je 28.12.2020 veky jsou upečený a my už salát nemůžeme […]
Číst víceJste milovníci horké čokolády nebo svařáku? Co takhle tyhle dvě věci trošku spojit? Spojení čokolády a červeného vína rozhodně funguje. My už jsme si jí dělali dvakrát do termosky a šli jsme se podívat na vánoční osvětlení a stromeček u nás na náměstí. Na 2 porce: 60 g vysokoprocentní čokolády 25 g kakaa 1/2 hrnku […]
Číst víceVšude teď na mě číhají. Musela jsem letos zkusit. Toho cukru, není to moc cukroví pro mě, ale dát si jich pár k horkému čaji nebo ke kafíčku je v pořádku. Život musí být v rovnováze. Ingredience 150 g hladké špaldové mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 10 g kakaa 70 g třtinového cukru špetka soli […]
Číst víceLososový rybí prsty 500g filetu z lososa 2 lžíce řeckého jogurtu 15g čerstvého koriandru 1/2 lžičky mletého římského kmínu sůl, pepř a citron na dochucení kukuřičná strouhanka special na obalení Troubu si předehřejeme na 200°C. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme. V misce smícháme jogurt, najemno nasekaný čerstvý koriandr, římský kmín […]
Číst víceIngredience těsto: 140g vařené červené řepy 60g vysokoprocentní čokolády 170g rýžové mouky 50g karobu 1 balíček kypřícího prášku 3 celá vejce špetka soli 80g třtinového cukru Řepu si předvaříme a poté rozmixujeme dohladka spolu s vejci a třtinovým cukrem. Do větší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sůl. K mokrým surovinám přidáme sypké a spojíme. Na […]
Číst víceJá tedy nevím jak vy, ale v těch vedrech nemám absolutně chuť na teplé jídlo. Navíc se poslední dobou cítím nějak nafoukle a tak mám chuť jen na lehké večeře. Saláty na všechny možný způsoby miluju. Tentokrát jsem zkusila kombinaci s ovocem a je to boží! Letní salát s jahodama a fetou Ingredience 200g salátu […]
Číst víceIngredience 6 vajec 150g mléka 150g řepkového oleje 450g hladké špaldové mouky Vanilkový cukr BIO Amylon Citronová kůra z 1/2 citronu Kypřící prášek BIO Amylon 50g třtinového cukru Třešně 200g Postup: Nejprve si vyšleháme celá vejce s cukrem. Šleháme klidně 10 minut. Těsto potom bude krásně nadýchané. Mezitím si v míse smícháme mouku přes sítko, […]
Číst víceIngredience: 50g másla 250ml mléka 1 vejce špetka mořské soli 170g hladké špaldové mouky 2 lžičky kypřícího prášku citronová kůra 1 lžička mleté vanilky Postup: Nejprve si rozpustíme máslo a necháme na plotně. Do misky si dáme prosátou mouku s kypřícím práškem. Přidáme špetku soli, vanilku, vejce, mléko, máslo a citrónovou kůru. Až nám vznikne […]
Číst více