Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Fazolový burger s červenou řepou

6 února, 2017 9:39 | Gabriela Pospíšilová

Hamburger pro mě znamená naprostou pohodu, léto, grilování, přátelé, hřešení. Miluju ho na strašně způsobů. Veganský, vegetariánský, s trhaným hovězím, s mletým, s hranolky, se salátem apod. Ale prosím nikdy ne z MC donald, Burger king a tomu podobné “hamburgrárny” nebo s okurkou a majonézou. A housku jedině domácí. Po jeho snězení Vám rozhodně nemá být […]

Číst více

Čokoládovo-tvarohová tortička

3 února, 2017 7:32 | Gabriela Pospíšilová

ČOKOLÁDOVO TVAROHOVÁ TORTIČKA Korpus: 100g ovesných vloček 50g vlašských ořechů rostlinné mléko na zředění Ovesné vločky rozemeleme s vlašskými ořechy na mouku. Poté přidáme mléko a vypracuje tužší hmotu, kterou natlačíme na dno dortové formy. Formu si vymažeme kokosovým olejem nebo vysteleme pečícím papírem. Dáme do trouby na 180C cca na 8-10minut. Tvarohová vrstva: 1 vanička […]

Číst více

Čočkový kuskus s pečenou mrkví

30 ledna, 2017 20:07 | Gabriela Pospíšilová

Sedí panenka v komoře, má vlasy venku na dvoře. Co je to? ? Mrkev jsem dlouho nemohla. Vlastně v syrovém stavu jsem jí neměla už 12 let. A to já klasický mrkvový salát tak milovala. V posledním roce jí už mohu konzumovat alespoň v pečené formě. Dnes mám trošku šetřící stravu s ohledem na probdělou […]

Číst více

Špaldové langoše

21 ledna, 2017 16:55 | Gabriela Pospíšilová

Jaké pouťové nebo festivalové jídlo je Vaše nejoblíbenější? U mě to je zaručeně LANGOŠ! Tomu prostě neodolám. Nikdy nepochopím, jak si někdo může dát jeho sladkou variantu nebo mražený polotovar. Prostě kečup, česnek, sýr, pořádně kynutej a obrovskej. (teď hned, díky).  Už od začátku Vánoc mluvíme o tom, jakou na něj máme chuť a že […]

Číst více

Bezlepkový čokoládový dort

12 ledna, 2017 9:42 | Gabriela Pospíšilová

BEZLEPKOVÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT (forma 20-23cm) Ingredience 200g másla 200g vysokoprocentní chili čokolády. šťáva z půlky pomeranče + pomerančová kůra 6 vajec 50g třtinového cukru sušená stévie 70g karobu špetka soli Postup:Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Po rozpuštění přidáme máslo a za občasného míchání necháme rozpustit do hladka. Necháme vychladnout. Oddělíme do misek žloutky a […]

Číst více