Dnes opět vlaštovka z asijské kuchyně. Měli už jste Pad thai? Já jsem o něm slyšela, ale nikdy jsem ho neochutnala (než jsem odjela do Asie?). Jde o rýžové nudle se smaženým vejcem, zeleninou a omáčkou. Pochází z Thajska, ale já měla tu možnost ochutnat ho v Laosu, v thajské restauraci. Je to zase něco úplně jiného, žádné kari, ani nudle ve vývaru. Můj pocit z prvního sousta? – panebože, proč jsem to ochutnala až teď! Já tu asijsou kuchyni prostě miluju. Všechno je to tak voňavý, chutný a přitom lehký a rychlý.
Recept na 2 porce
120 g rýžových nudlí
2 vejce
salátová okurka
hrst bambusových výhonků
2 lžíce rybí omáčky
1 a půl lžíce sójové omáčky
špetka sušeného česneku
půl limety
nesolené arašídy
Postup: Nudle dáme do misky a zelijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme stranou. Okurku, popřípadě mrkev a kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Vajíčka rozklepneme do misky a rozšleháme. Do wok pánve dáme kuřecí maso a přilijeme vajíčka. Maso orestujeme společně s vajíčkem a přidáme nudle. Po chvilce přidáme okurku s bambusovými výhonky. Přidáme sójovou a rybí omáčku, lžíci třtinového cukru a zamícháme. Na závěr přidáme špetku sušeného česneku a můžeme dát na talíř. Ozdobíme lehce rozdrcenými ořechy, koriandrem a zakápneme limetovou šťávou. S dochucováním záleží hlavně na Vaší chuti. V Asii se Pad thai podává společně s limetou, sojovou a rybí omáčkou, aby si každý mohl na talíři ještě dochutit dle svého.
(Laoské Pad thai) 
(České Pad thai)
 
Ochutnejte Asii.
S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Kam dál?