Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Koprovka – “Dědovy fousy”

Březen 30, 2017 9:07 | Gabriela Pospíšilová

Ani jako malá holka jsem hutné omáčky s knedlíkem neměla ráda. Houbovka, segedín, rajská, koprovka. Nic z toho jsem nejedla a nejím doteď. Jedinou omáčku, kterou miluji, a to jedině od maminky, je kuře na paprice s kolínky. Nedávno jsem ale zahlídla fotku koprovky z jednoho bistra, natolik se mi očima líbila, že jsem se rozhodla jí […]

Číst více

Cizrnový bezlepkový krtův dort

Březen 29, 2017 8:26 | Gabriela Pospíšilová

Experimentovat, zkoušet něco nového a nedržet se přesně daných instrukcí, tak to je přesně pro mě. Krtkův dort známe snad všichni. Recept na cizrnový krtkův dort už tak obvyklý není. Vše se dá obměnit a udělat ještě ve zdravější formě. Dokonce jde o bezlepkovou variantu.?✅ BLONDIES BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Korpus 100g datlí dáme do sklenice […]

Číst více

Bún bò Nam Bộ

Březen 27, 2017 9:54 | Gabriela Pospíšilová

Každý z nás má pro určitý typ kuchyně oblíbené jídlo. Ve vietnamské kuchyni je to pro mě Bún bò Nam Bộ, které jsem si oblíbila ještě dávno před tím, než jsem Vietnam navštívila. Určitě si dovedete představit, jak jsem se těšila až  ochutnám to “pravé”, místní. Ve Vietnamu jsem byla asi 14 dní a za celou dobu […]

Číst více

Jarní fresh závitky

Březen 20, 2017 10:56 | Gabriela Pospíšilová

První Asijská vlaštovka. Dnes je to týden, co jsem se vrátila(což asi víte z fotek z instagramu). Asijskou kuchyni miluji, tak mi určitě věříte, že jsem se ze všeho nejvíc těšila na jejich jídlo. Snažila jsem se ochutnat co nejvíce věcí, vyzkoušet jejich chutě a inspirovat se do své kuchyně. Článek o Asii Vám napíšu (snad co […]

Číst více

Matchacake

Březen 18, 2017 8:48 | Gabriela Pospíšilová

Když byl včera den Sv.Patricka, upekli jsme si MatchaCake a dnes snídáme zeleně. Navíc za měsíc jsou tu Velikonoce a na zelený čtvrtek je matcha inspirací ❤ Recept 250ml kokosového sójového mléka 120g ovesné mouky 100g celozrnné mouky Půl balíku bezfosfátového kypřícího prášku Sladidlo 3 vajíčka. Postup: V jedné misce si vyšleháme bílky v tuhý […]

Číst více

Makový cheesecake

Únor 21, 2017 10:14 | Gabriela Pospíšilová

Dnes je 21.2.2017 a svátek slaví moje maminka. To jí přeci musím něco upéct ? .  V poslední době je její nejoblíbenějším dezertem cokoliv s mákem, kvůli letnímu úrazu ruky. Mák je totiž velmi zdravý, obsahuje ve 100g nejvíce vápníku ze všech potravin. Daleko více než mléko nebo sýry. I mamka vaří a peče s ohledem na […]

Číst více

“Co na chleba”

Únor 20, 2017 6:28 | Gabriela Pospíšilová

Ještě před 2 lety bych si neudělala palačinku, lívanec nebo vafle. Natož abych si upekla koláč nebo buchtu. Na sladké jsem nikdy nebyla. A vítězila u mne vždy slaná varianta. Akorát když si tak zpětně vzpomenu, nikdy jsem vlastně ani nesnídala. Ten kdo mě zná ví, že teď je snídaně mé nejoblíbenější jídlo dne. Bez ní ráno nemůže […]

Číst více

Fazolový burger s červenou řepou

Únor 6, 2017 9:39 | Gabriela Pospíšilová

Hamburger pro mě znamená naprostou pohodu, léto, grilování, přátelé, hřešení. Miluju ho na strašně způsobů. Veganský, vegetariánský, s trhaným hovězím, s mletým, s hranolky, se salátem apod. Ale prosím nikdy ne z MC donald, Burger king a tomu podobné “hamburgrárny” nebo s okurkou a majonézou. A housku jedině domácí. Po jeho snězení Vám rozhodně nemá být […]

Číst více

Čokoládovo-tvarohová tortička

Únor 3, 2017 7:32 | Gabriela Pospíšilová

ČOKOLÁDOVO TVAROHOVÁ TORTIČKA Korpus: 100g ovesných vloček 50g vlašských ořechů rostlinné mléko na zředění Ovesné vločky rozemeleme s vlašskými ořechy na mouku. Poté přidáme mléko a vypracuje tužší hmotu, kterou natlačíme na dno dortové formy. Formu si vymažeme kokosovým olejem nebo vysteleme pečícím papírem. Dáme do trouby na 180C cca na 8-10minut. Tvarohová vrstva: 1 vanička […]

Číst více

Čočkový kuskus s pečenou mrkví

Leden 30, 2017 20:07 | Gabriela Pospíšilová

Sedí panenka v komoře, má vlasy venku na dvoře. Co je to? ? Mrkev jsem dlouho nemohla. Vlastně v syrovém stavu jsem jí neměla už 12 let. A to já klasický mrkvový salát tak milovala. V posledním roce jí už mohu konzumovat alespoň v pečené formě. Dnes mám trošku šetřící stravu s ohledem na probdělou […]

Číst více