Ingredience
6 vajec
150g mléka
150g řepkového oleje
450g hladké špaldové mouky
Vanilkový cukr BIO Amylon
Citronová kůra z 1/2 citronu
Kypřící prášek BIO Amylon
50g třtinového cukru
Třešně 200g
Postup: Nejprve si vyšleháme celá vejce s cukrem. Šleháme klidně 10 minut. Těsto potom bude krásně nadýchané. Mezitím si v míse smícháme mouku přes sítko, kypřící prášek a vanilkový cukr. K vyšlehaným vejcím s cukrem opatrně přilijeme mléko a poté olej. Přidáme kůru z citronu a postupně přidáváme misku, ve které máme mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Až se vytvoří krásné těsto nasypeme polovinu vypeckovaných třešní. Vlijeme do formy vymazané máslem a nahoru nasypeme druhou polovinu třešní. Pečeme při 180°C dozlatova cca 35 minut. Hotovou bublaninu lehce pocukruju moučkovým třtinovým cukrem.