Ingredience

6 vajec

150g mléka

150g řepkového oleje

450g hladké špaldové mouky

Vanilkový cukr BIO Amylon

Citronová kůra z 1/2 citronu

Kypřící prášek BIO Amylon

50g třtinového cukru

Třešně 200g

Postup: Nejprve si vyšleháme celá vejce s cukrem. Šleháme klidně 10 minut. Těsto potom bude krásně nadýchané. Mezitím si v míse smícháme mouku přes sítko, kypřící prášek a vanilkový cukr. K vyšlehaným vejcím s cukrem opatrně přilijeme mléko a poté olej. Přidáme kůru z citronu a postupně přidáváme misku, ve které máme mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Až se vytvoří krásné těsto nasypeme polovinu vypeckovaných třešní. Vlijeme do formy vymazané máslem a nahoru nasypeme druhou polovinu třešní. Pečeme při 180°C dozlatova cca 35 minut. Hotovou bublaninu lehce pocukruju moučkovým třtinovým cukrem.


Kam dál?