Bagely. Tak dlouho jsem se na ně chystala. A včera jsem se na ně konečně vrhla. Asi se to povedlo. Dnes jsme je do posledního drobku snědli a vy jste si o ně na instagramu sami psali. Nic těžkého. Jen si musíte počkat při kynutí.
Ingredience/kvásek
130ml mléka pokojové teploty
40g třtinového cukru
25g čerstvého droždí
Postup: V misce důkladně promícháme mléko pokojové teploty, droždí a cukr. Necháme vzejít kvásek (cca 20 – 30 minut).
Ingredience/těsto
250g špaldové jemně mleté mouky
vzešlý kvásek
2 lžíce mléka
Špetka soli
Postup: Mouku promícháme se solí a přidáme vzešlý kvásek. Dáme do robotu a prohněteme nebo si s těstem trošku více pohrajeme ručně. Dáme do misky vysypané moukou, lehce poprášíme těsto a necháme pod utěrkou kynout 60 minut. Poté vytvoříme bochánky v kterých uděláme veprostřed prstem důlek. Vložíme do vroucí vody maximálně na 1 minutu. Vyndáme, potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při 200 stupních.
Můžete zkusit slanou i sladkou variantu. My jsme prvně dali tu slanou s avokádem, vajíčkem, šunkou, rajčetem, hummusem, rukolou a žervé.
S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤


Kam dál?