Nikdy jsem nebyla na čokoládu. Nikdy jsem neměla radost z toho, když jsem dostala bonboniéru. Potom jsem, ale zjistila, že kousek vysokoprocentní čokolády mi dělá opravdovou radost. Naprosto mě dostala její plná chuť. Nejraději mám tu od LINDT. Asi se nikdy nestane, že bych snědla celou nebo, že by mě ten balíček čokolád, co jsem dostala, nějak lákal. Vlastně lákal, ale jen proto, že jsem Vám chtěla připravit nějaký čokoládový recept. Tak vznikl tvarohový čoko dort.

Ingredience/korpus

5 vajec
300ml ovesného mléka
50ml kokosového oleje
Vanilkový sirup nebo jiné sladidlo
250g špaldové mouky
50g kukuřičné mouky
20g kokosu
3 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
Postup: Nejprve si bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Hotový sníh dáme stranou. V misce dále zašleháme žloutky, mléko, olej a sirup nebo jiné sladidlo dle své chuti. Postupně přidáváme mouky promíchané s kypřícím práškem, kakaem a kokosem.  Na závěr postupně ručně vmícháme vyšlehané bílky. Vzniklé těsto vlijeme do pečící formy (21cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních cca 45 minut. Hlídáme a zkoušíme na špejli. Po upečení necháme korpus vychladnout a v polovině prořízneme.

Ingredience/krém

500g nízkotučného krému
Vanilkový sirup nebo jiné sladidlo
50g kokosu
Postup: Vše důkladně smícháme. Vzniklý krém natřeme na první proříznutý korpus, přiklopíme a natřeme i na druhý korpus. Dáme do lednice.

Ingredience/čokoládová vrstva

100g čokolády – vysokoprocentní
Postup: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Přelijeme na tvarohovou vrstvu a dáme chladit do lednice.
TIP: Ještě než čokoláda úplně zatuhne, dort si lehce nakrájíme.
Podáváme s láskou a s dobrou kávou.
Vaše Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Kam dál?