Ovesné vločky a banán vždy zachrání situaci snídaní nebo svačin na cesty. Ovesná buchta na plech měla zachránit tu na cestě na školení. Možná jen kdyby nezůstala v lednici. ? Ještě štěstí, že cestuji s někým, kdo má stejné nápady. Buchta počkala na později a ve vlaku se podávaly ovesné sušenky s banánem.?
Ingredience
2 hrnky jemných ovesných vloček
2 hrnky špaldové jemně mleté mouky
Prášek do pečiva
4 lžíce máku
4 lžičky skořice
4 vejce
2 zralé banány
1 a 1/2 hrnek mléka bez laktózy
1/2 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku oleje
Postup: V jedné misce spojíme suché ingredience mouku, vločky, kypřící prášek, mák, skořici a cukr. V druhé misce prošleháme mléko, olej, vejce, rozmačkaný banán. Mokré ingredience postupně přidáváme k suchým a promícháme. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 40-45 minut při 170 stupních.
Podáváme s láskou, dozdobit můžeme zakysanou smetanou, plátky mandlí a meduňkou. ❤❤❤
Gábi v kuchyni

Kam dál?