Mrkvový dort je láska. Dostávám ho od maminky každý rok k narozeninám. Pokud ho mají ve svém výběru kavárny, většinou po něm sáhnu. A musím říct, že mi skoro, vždy a všude chutná. Možná mě tak trochu uklidňuje, že je tam mrkev, a tak to zákonitě musí být zdravější. Když ho peču doma, tak pokaždé maličko jinak. Tentokrát jsem ho prořízla, naplnila krémem s jahodami a ucítila kousek léta.

Ingredience/korpus

4 bílky
2 žloutky
50g třtinového cukru
1 zralý banán
125g bílého jogurtu
100g mrkve
100g šmakoun klasik
90g špaldové mouky
1/2 kypřícího prášku do pečiva
1 lžička skočice
Postup: Nejprve jsem si vyšleháme bílky a dáme v misce stranou. Poté zašleháme žloutky, třtinový cukr a rozmačkaný banán. Poté přidáme bílý jogurt, nastrouhanou mrkev a šmakouna. V míse vedle si promícháme mouku s kypřícím práškem a přidáme do směsi. Na závěr ručně, opatrně vmícháme bílky. Vzniklou směs dáme do formy (21 cm) vyloženou pečícím papírem. Pečeme cca 60 minut při 180 stupních. Necháme vychladnout a poté prořízneme.
Ingredience/krém
150g kakaooříškového krému 
200g ricotty
Postup: Ingredience důkladně promícháme. Vzniklým krémem potřeme proříznutý dort a poté ho obmažeme celý. Dovnitř i navrch dortu dáme jahody a ozdobíme. Já jsem zdobila čočko hrudkama s kokosem.
Podáváme s láskou.
Gábi v kuchyni ❤❤❤


Kam dál?