Nedávno jsem se Vás na instagramu ptala, co by jste si přáli za cukroví. Několik z Vás si psalo o vanilkové rohlíčky. Cíl byl tedy jasný. Jen jsem dala více ořechů než vanilky a jejich velikost spíš připomíná podkovu než rohlíček. Já to tak mám ale raději. Tak to můžete zkusit taky.

Ingredience

200g arašídové mouky či jiné ořechové mouky

250g špaldové hladké mouky

100g třtinového cukru

200g másla

2 vejce

Vanilkový lusk

Postup

Nejprve si do mísy dáme suché ingredience. Arašídovou mouku, špaldovou mouku, třtinový cukr. Vše promícháme. Přidáme vanilkový lusk, máslo pokojové teploty a vejce. V robotu nebo ručně propracujeme v hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v lednici.

Druhý den si těsto vyndáme. Z těsta vyválíme váleček a tvoříme rohlíčky. Pečeme na 170°C cca 15-20 minut. Rohlíčky necháme vychladnout a poté obalíme v moučkovém třtinovém cukru.

Podáváme vždy se velkou špetkou lásky.


Kam dál?