Rychlý recept, báječná omáčka k těstovinám nebo k noku. Boží může být, ale klidně i ke steaku. Milovníci žampionů si určitě pochutnají.

Recept
200g čerstvých žampionů
1 menší červená cibule
1 stroužek česneku
50g másla
125ml bílého suchého vína
2 naberačky vývaru nebo vody
200ml ovesné/sójové smetany
Sůl a pepř na dochucení

Postup
Na pánvi si rozpustíme máslo. Přidáme nasekanou cibulku a prolisovaný česnek. Na pánvi mícháme do změknutí. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Počkáme opět do změknutí a přilijeme bilé suché víno. Přivedeme k varu a necháme chvilku probublat. Přidáme dvě naberačky vývaru nebo vody a opět necháme chvilku povařit. Alkohol se z omáčky vypaří. Na závěr vmícháme smetanu a necháme alepsoň 10 minut vařit. Omáčka se zredukuje zhruba na polovinu. Rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem.

My jsme podávali s noky, posypané sýrem a klíčky. Muži můžete pro lepší pocit přidat plátek kuřecího masa 🙂

S láskou Gábi v kuchyni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kam dál?