Venku pořád mrazivo a na jaro to tedy nevypadá. Tak co si upéct něco dobrého a k tomu ještě chvíli teplý čaj nebo kávu? Kdo sleduje můj instagram asi postřehl, že držím půst. Od popeleční středy do Velikonoc nejím maso. Naše lednice je tak teď plná tofu. Jednou už jsem z tofu péct zkoušela a bylo to vážně dobré. Tak proč ne znovu. Tentokrát jsem ho připravila ve vegan variantě.
Ingredience/korpus
170g sušenek
50g kokosového oleje
Postup: Sušenky rozdrtíme a promícháme s kokosovým olejem. Formu o velikosti 21 cm si vyložíme pečícím papírem a směs do formy natlačíme. Dáme do vyhřáté trouby na 10 minut při 170 stupních.
Ingredience/krém
2 balení tofu natural
1 a 1/2 banánu
250 ml sójového mléka
5 jahod
sladidlo
Postup: Všechny ingredience kromě jahod pečlivě rozmixujeme a osladíme. Krém si rozdělíme do dvou misek. Do jedné rozmixujeme jahody. Poté přidáváme do formy jednu naběračku z jahodové misky a jednu z misky bez jahod. Tak to opakujeme dokud nám nedojde krém. Poté pečeme cca 30 minut. Hlídáme. Pokud jsou okraje už zlatavé, Necháme vychladnout a můžeme dozdobit.
Podáváme s láskou.
Gábi v kuchyni. 

Kam dál?