Někdo říká, že k Vánocům prostě patří rohlíčky. Podle mě to jsou jasně perníčky, vonící po medu. Ze stejného těsta připravuju i vánoční sušenky, které nejčastěji věnuju jako dárek. Navíc jsou měkké ihned, takže pokud nestíháte a nemáte ještě pečeno, tak honem na ně!

Ingredience
300g špaldové hladké mouky
300g žitné mouky
150g třtinového cukru
1 prášek do perníku
3 vejce
200g másla
6 lžic medu
citronová kůra
vanilkové aroma

Postup: Suché ingredience (mouky, cukr, prášek do perníku) důkladně promícháme. Přidáme mokré ingredience (vejce, povolené máslo, citronovou kůru a aroma). Necháme v robotu zapracovat a vzniklé těsto dáme nejlépe přes noc do lednice. Minimálně však 2 – 3 hodiny. Poté si těsto vyválíme a vykrajujeme dle libosti. Těsto vyválíme trošku silnější. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 8 minut při 170 stupních.
Krásné Vánoce.
S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤


Kam dál?