Minulý týden jsem na instagramu sdílela fotku tvarohového koláče od mé mamky. Psali jste si o recept. Tak jsem si o něj řekla a rovnou jsem ho upekla. Přeci ho musím taky nafotit a zkusit jestli opravdu funguje. Já jsem si ho trošku upravila. Dám Vám sem proto obě varianty. Navíc je koláč jen ze tří ingrediencí a bez mouky.

Mamčin tvarohový koláč (forma 21cm)

Ingredience

500g tučného tvarohu

4 vejce

200g vysokoprocentní čokolády

Postup

Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Troubu předehřejeme na 180°C. Poté si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s tvarohem a čokoládu, která nám zatím vystydla na pokojovou teplotu. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme do formy vymazané kokosovým olejem nebo vystlané pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40-50 minut. Zkoušíme na špejli. Než koláč nakrájíme necháme zcela vystydnout a nejlépe přes noc vychladit.

Gábi tvarohový koláč (forma 21cm)

Ingredience

500g tučného tvarohu

4 vejce

30g karobu nebo kakaa

30g moučkového třtinového cukru

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Poté si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s tvarohem, karobem a třtinovým cukrem. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme do formy vymazané kokosovým olejem nebo vystlané pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40-50 minut. Zkoušíme na špejli. Než koláč nakrájíme necháme zcela vystydnout a nejlépe přes noc vychladit.

Dobrou chuť. S láskou Gábi v kuchyni.


Kam dál?