Minulý týden jsem na instagramu sdílela fotku tvarohového koláče od mé mamky. Psali jste si o recept. Tak jsem si o něj řekla a rovnou jsem ho upekla. Přeci ho musím taky nafotit a zkusit jestli opravdu funguje. Já jsem si ho trošku upravila. Dám Vám sem proto obě varianty. Navíc je koláč jen ze tří ingrediencí a bez mouky.

Mamčin tvarohový koláč (forma 21cm)
Ingredience
500g tučného tvarohu
4 vejce
200g vysokoprocentní čokolády
Postup
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Troubu předehřejeme na 180°C. Poté si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s tvarohem a čokoládu, která nám zatím vystydla na pokojovou teplotu. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme do formy vymazané kokosovým olejem nebo vystlané pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40-50 minut. Zkoušíme na špejli. Než koláč nakrájíme necháme zcela vystydnout a nejlépe přes noc vychladit.
Gábi tvarohový koláč (forma 21cm)
Ingredience
500g tučného tvarohu
4 vejce
30g karobu nebo kakaa
30g moučkového třtinového cukru
Postup
Troubu předehřejeme na 180°C. Poté si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s tvarohem, karobem a třtinovým cukrem. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme do formy vymazané kokosovým olejem nebo vystlané pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40-50 minut. Zkoušíme na špejli. Než koláč nakrájíme necháme zcela vystydnout a nejlépe přes noc vychladit.
Dobrou chuť. S láskou Gábi v kuchyni.
