Já se na ně tak dlouho chystala a občas jsem je i zkusila. Nikdy ovšem nevyšli tak, abych se s Vámi mohla podělit o recept. Až dnes. Moji milovaní šneci. Vůně skořice, ořechů. Navíc jsem si v poslední době tolik oblíbila kynuté těsto. 
Takže dámy a pánové moješpalda šneci z kynutého těsta s lískooříškovým krémem.
 
Těsto/Ingredience
1 hrnek teplé vody
4 hrnky hladké špaldové mouky
10g droždí
1 vejce
40g másla
1 lžička soli
 
Náplň/Ingredience
85g másla, skořice, třtinový cukr dle chuti
 
 
TIP: místo másla, skořice a cukru zkuste těsto potřít třeba arašídovým máslem!
 
Postup
Nejprve si prosajeme mouku a dáme stranou.
Do misky dáme horkou vodu, rozdrobené droždí, vejce, povolené máslo, sůl a hrnek mouky.
Dáme do mixéru a hákem necháme zpracovávat těsto.
Postupně přisypáváme mouku. 
Přendáme do skleněné misky a necháme dvě hodiny kynout pod utěrkou.
Po vykynutí přendáme těsto na pomoučněný vál a ještě lehce zapracujeme.
Pokud chcete mít šneky menší, rozdělte si těsto na dva díly a postupně připravte každý díl zvlášť.
Těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Potřeme náplní. Buď arašídovým máslem nebo potřeme rozehřátým máslem, posypeme skořicí a třtinovým cukrem. Zatočíme do tvaru rolády. Nakrájíme a vložíme do vymazaného pekáčku nebo formy na koláč. Šneky neskládáme vedle sebe, ale necháváme jim prostor. Během pečení ještě nabudou. 
Přikryjeme utěrkou a necháme je ještě 15 minut odpočívat a kynout.
Potřeme rozšlehaným žloutkem s troškou mléka a pečeme při 180 stupních asi 35 minut. 
Podáváme vychladlé a s láskou.
Gábi v kuchyni.

Kam dál?