Je právě 30.listopadu. Zítra je první prosincová sobota a v neděli advent. Zase to všechno tak rychle uteklo. Nedávno jsme se ještě hřáli na sluníčku a zima nějak nechtěla přijít. Najednou za oknem sněží a čepice, šála a rukavice jsou jasnou výbavou.
Z instagramu určitě víte, že se na Vánoce chystáme za teplem. Ikdyž české Vánoce milujeme, tak letos uděláme vyjímku. Svatební cesta je jen jedna za život. Doufáme ?
Než odjedeme chceme, aby bylo vše připraveno. Zabalené dárky, vybalená vánoční výzdoba a také napečené cukroví.
Linecké a koule jsme už stačili sníst ? S perníčkama to snad už vydržíme. 
Mám pro Vás recept na zdravější a ihned měkké, které dělám už třetím rokem.

Ingredience
300g hladké špaldové mouky
300g celozrnné špaldové mouky
100g třtinového cukru
1 prášek do perníku
1 lžička skočice
1 citron – kůra
3 vejce
Vanilka
250g másla pokojové teploty
4 lžíce medu

Postup: Nejprve si v misce smícháme mouky, prášek do perníku, skořici a třtinový cukr. Přidáme na kostky nakrájené máslo, vejce, vanilku, med a kůru z citronu. Hněteme v robotu nebo ručně dokud se nám nevytvoří jednotné těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme minimálně na 2h do lednice. Poté ho vyválíme na pomoučněném vále na 3-4 mm a vykrajujeme. Pečeme na 160 stupňů cca 10-12 minut. Po vytažení z trouby pomažeme bílkem, aby se perníčky leskly. Skladujeme v papírové krabici.

S láskou Gábi v kuchyni???


Kam dál?