Jaké pouťové nebo festivalové jídlo je Vaše nejoblíbenější? U mě to je zaručeně LANGOŠ! Tomu prostě neodolám. Nikdy nepochopím, jak si někdo může dát jeho sladkou variantu nebo mražený polotovar. Prostě kečup, česnek, sýr, pořádně kynutej a obrovskej. (teď hned, díky).  Už od začátku Vánoc mluvíme o tom, jakou na něj máme chuť a že si ho musíme doma udělat. Jenže než na něj přišel čas, uviděla jsem jeho zdravější variantu a musela jsem to zkusit. Vzpomínám si, jak nám je babička dělala, když jsme byli malí. Vždy nás hrozně bolelo břicho, protože jsme si několikrát přidávali. 😋 Jasně není to to samé, ale rozhodně jsme si na nich dost pochutnali. ☺

ŠPALDOVÉ MINI LANGOŠE (20 mini langošů)

Těsto: 
150g bílého jogurtu nebo
100g nízkotučného kefírového mléka
300g špaldové celozrnné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Postup: vše smícháme v misce a vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvoříme kuličky z kterých tvoříme placky a prsty vytahujeme od stran. Pečeme na řepkovém oleji z obou stran. Poté jsem potřela česnekem s kapkou vody, kečupem slazeným stévií a posypala sýrem.
Se skleničkou piva uspojíte i muže (vyzkoušeno) 😄
Dobrou chuť 
s láskou Gábi v kuchyni.❤❤❤

Kam dál?