Trošku pracnější koláč, ale zase je to něco jiného a opravdu dobrého. Utáhnete na to nejen děti, ale i muže. Tedy u nás to tak bylo. Je v tom uzenina. Je tam cheddar. Je to jídlo. Je to teplý jídlo. Je to slaný kynutý koláč se šmakoun párkem a zapečeným cheddarem.

Kvásek:
120 ml  mléka pokojové teploty
40g třtinového cukru
20 g sušeného droždí
Postup: Necháme vzejít kvásek. Ve skleněné misce smícháme mléko, cukr, droždí a dáme do trouby na cca 15 minut při 50stupních. Trouba ulehčí práci s teplým místem.
Těsto:
250g špaldové celozrnné hladké mouky
2 vejce pokojové teploty
80ml řepkového oleje
špetka soli
Postup: Ve velké míse smícháme mouku, vejce, olej, sůl a přidáme kvásek. V robotu zaděláme těsto (nebo ručně). Po té přendáme opět do čisté skleněné misky a dáme do trouby na 60 minut při 50stupních.
Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál. Pokud je těsto moc lepkavé, přidáme mouku. Lehce zapracujeme. Těsto si rozdělíme na cca 60g kousky. Z těsta vytvoříme bochánky a dáme do vymazané koláčové formy lehce od sebe. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 20 minut kynout.
Ostatní ingredience:
párky šmakoun 180g
50g cheddaru
konopná semínka na posypání
Postup: Párky nakrájíme asi na 4 cm kousky a “zapícháváme” je do těsta. Celý koláč potřeme vejcem a posypeme semínky. Pečeme při 180stupních cca 25minut. Hlídáme. Na posledních 5 minut posypeme koláč nastrouhaným cheddarem.
Podávat můžeme s domácím kečupem.
S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤

Kam dál?