Moc dobře si vzpomínám na dobu, kdy jsem rukolu nemohla ani cítit. Poprvé jsem jí ochutnala u kamarádů doma. Ptala jsem se, proč jsou ty pampeliškové listy na jednohubkách. A co mi připomínalo jejich chuť, Vám tu radši ani nebudu psát. Rozhodně Vám ale napíšu, že jsem si na ní zvykla a teď jí můžu jíst klidně s chutí samotnou. Někdy to tak mám a jsem pyšná, když to hned na poprvé nevzdám. Teď si totiž můžu užívat rukolové pesto, na které Vám dám recept.
Rukolové pesto
1/2 vaničky rukoly (cca 65g)
2 lžíce slunečnicových semínek
50g kozího sýra
2 stroužky česneku
25g vlašských ořechů
špetka soli
olivový olej
Postup: Rukolu si propláchneme vodou. Sýr si nastrouháme najemno. Rukolu, semínka, sýr, česnek a ořechy dáme do sekáčku, zalijeme dostatkem olivového oleje a rozmixujeme. Dochutíme solí.
Poté stačí lžíce pesta do uvařených těstovin nebo noků a máme hotovo.
S láskou Gábi v kuchyni ♥♥♥

TIP! Rukolu si kupuji klasicky v plastové vaničce. Doma jí z vaničky a obalu vyndám a přendám do uzavíratelné dózy, vydrží tak déle svěží.


Kam dál?