Minulý týden jsme navštívili nově otevřené bistro ETAPA PG foodies. Péťu i Gábi známe a tak bylo jasné, že se za nima musíme brzy podívat a podpořit je. Jsem ráda, že jsme to stihli ještě před porodem. Byla to vlastně i první naše snídaně/brunch mimo domov v roce 2020. Mimo báječné slané snídaně mají i sladký stůl s báječným motancem, který prostě musíte ochutnat. Kdybych měla kapacitu a neměla těhucukrovku určitě bych ochutnala i chlebíček s batátovým krémem. Tak mi byl chlebíček alespoň inspirací pro recept na řepový chlebíček s ricottovým krémem a pekanovými ořechy.

Recept/těsto
150g nastrouhané červené řepy
200g špaldové celozrnné mouky
1 lžíce karobu/kakaa
3 vejce
1 lžička kypřícího práška
50g třtinového cukru
100g oleje
100ml acidofilního mléka
70g pekanových ořechů
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Nejprve si připravíme a smícháme suché ingredience (mouku, kypřící prášek, karob, cukr). Dále přidáme nastrouhanou syrovou řepu, vejce a olej a mixujeme/mícháme. Mléko postupně přiléváme dokud se nám nevytvoří jednotné těsto. Na závěr přisypeme a vmícháme pokrájené ořechy. Chlebíček přendáme do vymazané formy a pečeme cca 50 minut. Zkoušíme na špejli. Chlebíček necháme zcela vystydnout.
Recept/krém
150g ricotty
100g tučného tvarohu
50g moučkového třtinového cukru
pekanové ořechy na ozdobu
Postup:
Ricottu, tvaroh a cukr spojíme a nandáme na vychladlý chlebíček. Ozdobíme ořechy a dáme vychladit do lednice nejlépe přes noc.
Dejte vědět jestli Vám chutnalo tak, jako nám.
S láskou Gábi v kuchyni.
