Minulý týden jsme navštívili nově otevřené bistro ETAPA PG foodies. Péťu i Gábi známe a tak bylo jasné, že se za nima musíme brzy podívat a podpořit je. Jsem ráda, že jsme to stihli ještě před porodem. Byla to vlastně i první naše snídaně/brunch mimo domov v roce 2020. Mimo báječné slané snídaně mají i sladký stůl s báječným motancem, který prostě musíte ochutnat. Kdybych měla kapacitu a neměla těhucukrovku určitě bych ochutnala i chlebíček s batátovým krémem. Tak mi byl chlebíček alespoň inspirací pro recept na řepový chlebíček s ricottovým krémem a pekanovými ořechy.

Recept/těsto

150g nastrouhané červené řepy

200g špaldové celozrnné mouky

1 lžíce karobu/kakaa

3 vejce

1 lžička kypřícího práška

50g třtinového cukru

100g oleje

100ml acidofilního mléka

70g pekanových ořechů

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Nejprve si připravíme a smícháme suché ingredience (mouku, kypřící prášek, karob, cukr). Dále přidáme nastrouhanou syrovou řepu, vejce a olej a mixujeme/mícháme. Mléko postupně přiléváme dokud se nám nevytvoří jednotné těsto. Na závěr přisypeme a vmícháme pokrájené ořechy. Chlebíček přendáme do vymazané formy a pečeme cca 50 minut. Zkoušíme na špejli. Chlebíček necháme zcela vystydnout.

Recept/krém

150g ricotty

100g tučného tvarohu

50g moučkového třtinového cukru

pekanové ořechy na ozdobu

Postup:

Ricottu, tvaroh a cukr spojíme a nandáme na vychladlý chlebíček. Ozdobíme ořechy a dáme vychladit do lednice nejlépe přes noc.

Dejte vědět jestli Vám chutnalo tak, jako nám.

S láskou Gábi v kuchyni.


Kam dál?