Ingredience těsto:

140g vařené červené řepy

60g vysokoprocentní čokolády

170g rýžové mouky

50g karobu

1 balíček kypřícího prášku

3 celá vejce

špetka soli

80g třtinového cukru

Řepu si předvaříme a poté rozmixujeme dohladka spolu s vejci a třtinovým cukrem. Do větší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sůl. K mokrým surovinám přidáme sypké a spojíme. Na závěr ručně vmícháme nasekané kousky čokolády. Těsto dáme do silikonových nebo papírových košíčků ze 3/4.

Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut na 160°C.

Ingredience krém:

250g ricotty

125g sýru philadephie

mouřkový třtinový cukr dle chuti

Philadephie, ricottu a moučkový cukr spolu prošleháme. Dáme do zdobičky a zdobíme.

TIP! Můžeme dozdobit prechem z lyofilizovaných malin a malinama samotnýma.


Kam dál?