Ingredience těsto:
140g vařené červené řepy
60g vysokoprocentní čokolády
170g rýžové mouky
50g karobu
1 balíček kypřícího prášku
3 celá vejce
špetka soli
80g třtinového cukru
Řepu si předvaříme a poté rozmixujeme dohladka spolu s vejci a třtinovým cukrem. Do větší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sůl. K mokrým surovinám přidáme sypké a spojíme. Na závěr ručně vmícháme nasekané kousky čokolády. Těsto dáme do silikonových nebo papírových košíčků ze 3/4.
Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut na 160°C.
Ingredience krém:
250g ricotty
125g sýru philadephie
mouřkový třtinový cukr dle chuti
Philadephie, ricottu a moučkový cukr spolu prošleháme. Dáme do zdobičky a zdobíme.
TIP! Můžeme dozdobit prechem z lyofilizovaných malin a malinama samotnýma.