Ingredience/1.vrstva

200g mandlové mouky

špetka soli

50g povoleného másla

2 vejce

Ingredience/2.vrstva

200g zakysané smetany

200g ricotty

3 vejce

50g třtinového cukru

Ingredience/3.vrstva

500g rebarbory

Ingredience/4.vrstva

150g mandlové mouky

40g povoleného másla

25g třtinového cukru

Nejprve si připravíme koláčovou formu a troubu předehřejeme na 180°C. V míse vyšleháme vejce a povolené máslo (máslo pokojové teploty). V druhé misce promícháme mandlovou mouku se solí a přidáváme postupně do misky s vyšlehaným vejcem a máslem. Až se vše krásně spojí, vložíme do formy vymazané máslem a pečeme 15 minut.

Mezitím si vyšleháme zakysanou smetanu, ricottu, vejce, cukr a přidáme na předpečenou mandlovou vrstvu. Ještě než dáme opět do trouby dáme na druhou vrstvu na plátky nakrájenou rebarboru. Nyní dáme péct na dalších 30 minut.

Mezitím si připravíme drobenku. Do misky dáme mouku, povolené máslo (máslo pokojové teploty) a cukr. Prsty vytvoříme drobenku, kterou nasypeme na rebarboru a dáme péct dozlatova.


Kam dál?