Ingredience/těsto:

250g špaldové hladké mouky

170g másla

5 lžic studené vody

Ingredience/náplň

4 vejce

300g baby špenátu

200g kozího sýru

3ks cibule 

1stroužek česneku

250ml sójové smetany

Ingredience/ na ozdobu:

Olivový olej

rukola

cherry rajčátka

rozmarýn

Postup:

Nejprve si připravíme těsto. Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a vložíme alespoň na 30 minut do lednice. 

Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si špenát a cibulku. Špenát propláchneme vodou a cibuli si nakrájíme na měsíčky. Do dvou kastrolů dáme rozpustit máslo a olivový olej. Do jednoho dáme stroužek česneku a suchý, omytý špenát. Špenát necháme zvadnout a prohřát. Do druhého dáme cibuli a necháme zkaramelizovat (může trvat až 30 minut).

Nyní si vyndáme těsto z lednice a necháme lehce povolit. Poté ho vyválíme na pomoučněném vále a vložíme do formy. Těsto propícháme vidličkou a vložíme na 15 minut do trouby. 

Mezitím si připravíme zbytek náplně. Do misky dáme vejce, sůl, pepř, smetanu a promícháme.

Na upečený korpus rozprostřeme špenát, cibuli a zbytek náplně. Na náplň poklademe kolečka kozího sýru a dáme opět do trouby na 40-50 minut. Quiche by měl být upečený krásně dozlatova.

Podávat můžeme studený i teplý ozdobený rozmarýnem se salátkem z rukoly a rajčátek.


Kam dál?