Ingredience/těsto: 250g špaldové hladké mouky 170g másla 5 lžic studené vody Ingredience/náplň 4 vejce 300g baby špenátu 200g kozího sýru 3ks cibule 1stroužek česneku 250ml sójové smetany Ingredience/ na ozdobu: Olivový olej rukola cherry rajčátka rozmarýn Postup: Nejprve si připravíme těsto. Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a vložíme alespoň na 30 minut do lednice. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si špenát a cibulku. Špenát propláchneme vodou a cibuli si nakrájíme na měsíčky. Do dvou kastrolů dáme rozpustit máslo a olivový olej. Do jednoho dáme stroužek česneku a suchý, omytý špenát. Špenát necháme zvadnout a prohřát. Do druhého dáme cibuli a necháme zkaramelizovat (může trvat až 30 minut). Nyní si vyndáme těsto z lednice a necháme lehce povolit. Poté ho vyválíme na pomoučněném vále a vložíme do formy. Těsto propícháme vidličkou a vložíme na 15 minut do trouby. Mezitím si připravíme zbytek náplně. Do misky dáme vejce, sůl, pepř, smetanu a promícháme. Na upečený korpus rozprostřeme špenát, cibuli a zbytek náplně. Na náplň poklademe kolečka kozího sýru a dáme opět do trouby na 40-50 minut. Quiche by měl být upečený krásně dozlatova. Podávat můžeme studený i teplý ozdobený rozmarýnem se salátkem z rukoly a rajčátek.