Gábi a Čeněk slavili. Tak to chtělo dort. Chtělo to něco jiného. Něco nového. Něco originálního. Pomerančový tu ještě nebyl. A nahatý dorty máme úplně nejraději. Navíc se vůbec nemusíte bát. Vždyť víte, že nemám ráda složité věci nebo suroviny, co jsou špatně dostupné. Doma byla ještě výroční nejkrásnější kytka, tak jsem tentokrát dort zdobila živými květy. No nevypadá to krásně?

Ingredience/korpus

120g hladké špaldové mouky
85g ovesné mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
150g pomerančového krému šmakoun
pomerančová kůra
50g kokosového oleje
90ml sójového mléka
2 vejce
Postup: Nejdřív smícháme mouky s kypřícím práškem v jedné misce. V druhé misce vyšleháme vejce. Přidáme mléko, rozpuštěný kokosový olej a pomerančový krém. Postupně přidáme suché ingredience do misky s mokrými ingrediencemi. Na závěr přidáme pomerančovou kůru. Vzniklé těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem (21cm). Pečeme při 160 stupních cca 30 minut – zjistíme na špejli. Necháme vychladnout a připravíme si krém.
Ingredience/krém
500g nízkotučného tvarohu
150g pomerančového krému
pomerančová kůra
Postup: Tvaroh, pomerančový krém a kůru společně zašleháme. Korpus podélně prořízneme. Vrchní vrstvu seřízneme, aby byl korpus rovný. Otočíme ho a namažeme krémem. Poté přiklopíme druhým korpusem a opět pomažeme krémem. Krém dáme i lehce do stran. Vytvoříme tak vzhled nahého dortu. Zdobíme živými květy.

s láskou Gábi v kuchyni❤❤❤


Kam dál?