Jste milovníci hub? Já je jako malá neměla ráda. Tedy až na žampiony. Kdyby mi ještě před 5 lety někdo řekl, jestli si dám portobello (Pečárka dvouvýtrusá – žampion), nebudu ani vědět, co to je. Teď už jsem velká, miluju vůni hub i samotné houby. Taky už vím, co je portobello. Nahrazujeme jím doma housku na hamburger a teď jsem si je navíc oblíbila jako plněné. Pokaždé

mohou být naprosto jiné.
Ingredience:
3 portobello houby
cuketa
provensálský šmakoun
rajčata
cibule
česnek
himalájská sůl
pepř
olivový olej
pažitka
Postup: Každé portobello zbavíme nožičky a mírně vydlabeme, abychom mohli do kloboučku dávat směs. Nožičky a vydlabanou část nakrájíme na malé kousky. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, najemno nakrájenou cibuli a česnek. Vše spolu orestujeme na olivovém oleji. Osolíme, opepříme. Přendáme do kloboučků, přidáme nakrájená rajčátka a zasypeme nastrouhaným šmakounem. Pečeme v troubě na pečícím papíru při 180 stupních cca 20 minut.
Podávat můžeme s malým salátkem a posypané čerstvými bylinkami.
S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤

Kam dál?