Co jsi jedl Čendíčku?
Plnou mísu knedlíčků.
A čím byly plněné?
šmakoun a cibulé
  k tomu zelí hromadu
až mi teklo na bradu.
Ingredience/Náplň
3 klobásy šmakoun
1 menší cibule
Olivový olej
Sůl a pepř
Postup: Nejprve si připravíme náplň. Klobásu si nakrájíme stejně jako cibuli na malé kousky. Na pánev dáme rozehřát olivový olej a zprudka opečeme klobásu s cibulí.
Ingredience/Těsto
1 kg brambor
250g špaldové hladké mouky
1 vejce
sůl
Postup: Brambory si uvaříme ve slupce. Oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, odváženou mouku a sůl. Těsto propracujeme rukama na pomoučněné ploše. Ze vzniklého těsta vytvoříme knedlíčky (65g), z kterých prsty vytvoříme placku. Na každou placku si dáme připravenou náplň a vytvoříme opět knedlíček. Knedlíčky vaříme v páře 20 – 25minut.
Podáváme se zelím, osmaženou cibulkou nebo trochou rozehřátého másla.

Co děláš teď Čendíčku?
Teď se hladím po bříšku.???

S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤

Kam dál?