Dva roky jsem pekla vánoční štolu, ale co takhle vánoční poleno? Myslím, že vánoční poleno v lednici nemá jen tak někdo. Navíc zasněžené a takové, které můžete sníst. Nejlépe k dobré kávě. Ingredience/těsto 5 vajíček 1 lžička kypřícího prášku 30g karobu 1 odměrka čokoládového proteinu Postup: Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Bílky vyšleháme […]
Číst více“Vánoce jsou svátky, kdy lidé jako hvězdy svítí jeden pro druhého” Náš první vánoční stromeček je jedlý, skořicový a plný hvězdiček. Ingredience: 500g hladké špaldové mouky 250g másla 1 celé vejce 1 žloutek 10 lžic stévie 1 lžíce skořice pomerančová kůra šťáva z 1/2 pomeranče Postup: Vejce i máslo pokojové teploty dáme do robotu spolu […]
Číst víceLetos jsem nechtěla přidávat žádný recept na vánoční cukroví. Chtěla jsem, aby to bylo tajemství šéfkuchaře ale píšete si o ně a prosíte. Tak jsem se rozhodla vybrat některé, s kterými se s vámi podělím. Tím prvním jsou medvědí tlapy neboli ořechové pracny. Ingredience 240g mletých ořechů 300g pohankové mouky 180g kokosového oleje 8 lžic […]
Číst víceZpátky nohama na zem. Zpátky do reality. Zpátky k tomu, co dělám nejraději pro sebe, pro nás, pro Vás. Mám za sebou vyšetření žaludku a čekám na výsledky. Mezi tím, mám dodržovat dietní režim. Mám za sebou nominaci v czech blog awards a čekám na výsledky. Mezi tím Vám přidávám recept na jahodovou buchtu na […]
Číst více“Fantazie se stává realitou, pokud jí umíš zatančit” Mezi prací, pečením cukroví, vařením, pečením cukroví, uklízením, nařízeným odpočinkem a pečením cukroví, nějak nestačím péct ještě pro nás na naše klasické snídaně. Potom pomazávám perníčky bílkem a zjišťuji, že mi tich bílků zbylo docela dost. A tak ještě ve 21:00 dávám šlehat bílky a v […]
Číst více“Vaše sny a touhy, budují Váš život” Milujete čokoládovou pěnu? Milujete avokádo? Nechcete trávit hodinu v kuchyni a stejně vytvořit něco dobrého? My jsme s Čeňkem pozvali kamarády na večeři. Protože byla večeře tříchodová, zvolili jsme dobrý, rychlý dezert do skleničky. Zkoušeli jste už avokádovou pěnu? Ingredience (4 porce) 2 zralé banány 1 avokádo 2 […]
Číst víceCo jsi jedl Čendíčku? Plnou mísu knedlíčků. A čím byly plněné? šmakoun a cibulé k tomu zelí hromadu až mi teklo na bradu. Ingredience/Náplň 3 klobásy šmakoun 1 menší cibule Olivový olej Sůl a pepř Postup: Nejprve si připravíme náplň. Klobásu si nakrájíme stejně jako cibuli na malé kousky. Na pánev dáme rozehřát olivový olej […]
Číst víceDýně bylo dost! Řepa se pere k nám do kuchyně a žádá si taky své místo! Je to jiný, je to sladký, je to dobrý! Ingredience/korpus 4 vejce 2 banány 25g třtinového cukru 160g jogurtu skyr 130g řepy 120g ovesné mouky 4 lžíce karobu 1/2 bezfosfátového prášku do pečiva Postup: Nejprve si vyšleháme bílky a […]
Číst víceDoma pořád spousty dýně. Lískooříškový krém je láska. Skyr je zdravý luxus. Dohromady je to jeden čokoládový základ s přelivem ze skyru a dýňě, který voní podzimem. ❤❤❤ Ingredience/základ 100g špaldové jemně mleté mouky 1/2 balení kypřícího prášku 30g karobu 50g třtinového cukru 80g ovesného mléka 80g vody 150g lískooříškový krém šmakoun Postup: nejprve si […]
Číst víceMáte rádi brambůrky? Já jsem chuť na klasické brambůrky snad nikdy neměla. Když jsou někde na stole na oslavě, tak si dám raději tyčinky nebo oříšky. (závislák) Mexickou kuchyni máme moc rádi, hlavně Čeněk, ale to už jsem Vám v nějakém příspěvku psala. Nicméně nachos jsme si nikdy v restauraci jako předkrm neobjednali. Tortilla chips […]
Číst více