Nikdy jsem nebyla na čokoládu. Nikdy jsem neměla radost z toho, když jsem dostala bonboniéru. Potom jsem, ale zjistila, že kousek vysokoprocentní čokolády mi dělá opravdovou radost. Naprosto mě dostala její plná chuť. Nejraději mám tu od LINDT. Asi se nikdy nestane, že bych snědla celou nebo, že by mě ten balíček čokolád, co jsem […]
Číst víceBagely. U nás jsou oblíbené. Říkáme jim snídaňové, protože je v této části dne máme nejraději. S avokádem, s vajíčkem, se šunkou. Ale od té doby, co jezdíme do Karlových Varů musíme vždycky navštívit bistro Bagel lounge. Tam můžeme bagely snídat, obědvat i večeřet a já si zamilovala bagel s lososem. Už jste tam byli? […]
Číst víceOvesné vločky a banán vždy zachrání situaci snídaní nebo svačin na cesty. Ovesná buchta na plech měla zachránit tu na cestě na školení. Možná jen kdyby nezůstala v lednici. ? Ještě štěstí, že cestuji s někým, kdo má stejné nápady. Buchta počkala na později a ve vlaku se podávaly ovesné sušenky s banánem.? Ingredience 2 […]
Číst víceMrkvový dort je láska. Dostávám ho od maminky každý rok k narozeninám. Pokud ho mají ve svém výběru kavárny, většinou po něm sáhnu. A musím říct, že mi skoro, vždy a všude chutná. Možná mě tak trochu uklidňuje, že je tam mrkev, a tak to zákonitě musí být zdravější. Když ho peču doma, tak pokaždé […]
Číst víceVenku to sice vypadá na nádherné jaro, ale než přijdou na řadu salátové obědy a večerní grilovačky, mám pro Vás recept na rychlou zdravou večeři/oběd. Tentokrát hustá hlívová polévka. Ingredience 1 malá červená cibule 1 stroužky česneku Olivový olej 150g čerstvé hlívy ústřičné 1 mrkev 1 brambora 1 litr zeleninového vývaru Sůl, pepř Majoránka Italské koření […]
Číst víceDo nakládaných hermelínů jsem byla vážně blázen. Tedy taky do tich grilovaných, obalených a pod. Potom jsem změnila svůj způsob stravování a vyřadila jsem tučné sýry. Hermelíny byly samozřejmě mezi nimi. V obchodních řetězcích už jsem po nich ani nekoukala. Tak mi unikla informace, že Sedlčanský má mezi svou nabídkou i hermelín figura. Hermelín je […]
Číst víceMazanec a beránek jsou a vždy budou o Velikonocích na našem stole. Stejně jako o Vánocích cukroví a vánočka. A vy víte, že Vám vždy připravím odlehčenou klasiku. Tak i dnes. Špaldový s třtinovým cukrem. Ingredience/kvásek 30 g čerstvého droždí 100 ml mléka 30 g třtinového cukru 15 g špaldové mouky Postup: mléko pokojové teploty […]
Číst víceMusím se Vám přiznat. Vždy jsem obdivovala ty nádherné raw dorty na všech různých portálech. Taky jsem už několikrát ochutnala v kavárnách a děsně mi chutnal. Ale těch peněz. Tak jsem se jednou rozhodla ho zkusit doma. Je to asi rok. Vždy všem vyprávím, jak dopadl. Nebo spíš, že pořád nevím jak dopadl, protože stále […]
Číst víceOblíbila jsem si tenhle tip buchet. Korpus, tvarohová a ovocná vrstva. Je rychlá, je dobrá a do nadcházejícího jarního období ideál. Dnes tedy ananasová buchta na plech. Ingredience/korpus 4 vejce 10 lžic stévie 120ml ovesného mléka 120g špaldové celoznné mouky 1 prášek do pečiva Postup: Celá vejce vyšleháme se stévií a dáme stranou. Mouku prosejeme […]
Číst víceVenku pořád mrazivo a na jaro to tedy nevypadá. Tak co si upéct něco dobrého a k tomu ještě chvíli teplý čaj nebo kávu? Kdo sleduje můj instagram asi postřehl, že držím půst. Od popeleční středy do Velikonoc nejím maso. Naše lednice je tak teď plná tofu. Jednou už jsem z tofu péct zkoušela a […]
Číst více