Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Tvarohový čoko dort

26 dubna, 2018 14:40 | Gabriela Pospíšilová

Nikdy jsem nebyla na čokoládu. Nikdy jsem neměla radost z toho, když jsem dostala bonboniéru. Potom jsem, ale zjistila, že kousek vysokoprocentní čokolády mi dělá opravdovou radost. Naprosto mě dostala její plná chuť. Nejraději mám tu od LINDT. Asi se nikdy nestane, že bych snědla celou nebo, že by mě ten balíček čokolád, co jsem […]

Číst více

Snídaňové bagely

22 dubna, 2018 20:30 | Gabriela Pospíšilová

Bagely. U nás jsou oblíbené. Říkáme jim snídaňové, protože je v této části dne máme nejraději. S avokádem, s vajíčkem, se šunkou. Ale od té doby, co jezdíme do Karlových Varů musíme vždycky navštívit bistro Bagel lounge. Tam můžeme bagely snídat, obědvat i večeřet a já si zamilovala bagel s lososem. Už jste tam byli? […]

Číst více

Ovesná buchta

19 dubna, 2018 13:31 | Gabriela Pospíšilová

Ovesné vločky a banán vždy zachrání situaci snídaní nebo svačin na cesty. Ovesná buchta na plech měla zachránit tu na cestě na školení. Možná jen kdyby nezůstala v lednici. ? Ještě štěstí, že cestuji s někým, kdo má stejné nápady. Buchta počkala na později a ve vlaku se podávaly ovesné sušenky s banánem.? Ingredience 2 […]

Číst více

Mrkvový dort s kakaooříškovým krémem

10 dubna, 2018 8:14 | Gabriela Pospíšilová

Mrkvový dort je láska. Dostávám ho od maminky každý rok k narozeninám. Pokud ho mají ve svém výběru kavárny, většinou po něm sáhnu. A musím říct, že mi skoro, vždy a všude chutná. Možná mě tak trochu uklidňuje, že je tam mrkev, a tak to zákonitě musí být zdravější. Když ho peču doma, tak pokaždé […]

Číst více

Hlívová polévka

6 dubna, 2018 18:55 | Gabriela Pospíšilová

Venku to sice vypadá na nádherné jaro, ale než přijdou na řadu salátové obědy a večerní grilovačky, mám pro Vás recept na rychlou zdravou večeři/oběd. Tentokrát hustá hlívová polévka. Ingredience 1 malá červená cibule 1 stroužky česneku Olivový olej 150g čerstvé hlívy ústřičné 1 mrkev 1 brambora 1 litr zeleninového vývaru Sůl, pepř Majoránka Italské koření […]

Číst více

Nakládaný hermelín se zeleninou

3 dubna, 2018 19:50 | Gabriela Pospíšilová

Do nakládaných hermelínů jsem byla vážně blázen. Tedy taky do tich grilovaných, obalených a pod. Potom jsem změnila svůj způsob stravování a vyřadila jsem tučné sýry. Hermelíny byly samozřejmě mezi nimi. V obchodních řetězcích už jsem po nich ani nekoukala. Tak mi unikla informace, že Sedlčanský má mezi svou nabídkou i hermelín figura. Hermelín je […]

Číst více

Špaldový mazanec

30 března, 2018 19:25 | Gabriela Pospíšilová

Mazanec a beránek jsou a vždy budou o Velikonocích na našem stole. Stejně jako o Vánocích cukroví a vánočka. A vy víte, že Vám vždy připravím odlehčenou klasiku. Tak i dnes. Špaldový s třtinovým cukrem. Ingredience/kvásek 30 g čerstvého droždí 100 ml mléka 30 g třtinového cukru 15 g špaldové mouky Postup: mléko pokojové teploty […]

Číst více

Raw blendea dort

28 března, 2018 19:09 | Gabriela Pospíšilová

Musím se Vám přiznat. Vždy jsem obdivovala ty nádherné raw dorty na všech různých portálech. Taky jsem už několikrát ochutnala v kavárnách a děsně mi chutnal. Ale těch peněz. Tak jsem se jednou rozhodla ho zkusit doma. Je to asi rok. Vždy všem vyprávím, jak dopadl. Nebo spíš, že pořád nevím jak dopadl, protože stále […]

Číst více

Ananasová buchta

27 března, 2018 14:12 | Gabriela Pospíšilová

Oblíbila jsem si tenhle tip buchet. Korpus, tvarohová a ovocná vrstva. Je rychlá, je dobrá a do nadcházejícího jarního období ideál. Dnes tedy ananasová buchta na plech. Ingredience/korpus 4 vejce 10 lžic stévie 120ml ovesného mléka 120g špaldové celoznné mouky 1 prášek do pečiva Postup: Celá vejce vyšleháme se stévií a dáme stranou. Mouku prosejeme […]

Číst více

Vegan tofu cheesecake

19 března, 2018 18:51 | Gabriela Pospíšilová

Venku pořád mrazivo a na jaro to tedy nevypadá. Tak co si upéct něco dobrého a k tomu ještě chvíli teplý čaj nebo kávu? Kdo sleduje můj instagram asi postřehl, že držím půst. Od popeleční středy do Velikonoc nejím maso. Naše lednice je tak teď plná tofu. Jednou už jsem z tofu péct zkoušela a […]

Číst více