Zeleninové vege placičky Ingredience 1 balení zeleniny sombrero 1/2 balení českého hrášku 100 ml vody slůl pepř koření na zeleninu 1 vegavajo 8 lžic špaldové mouky ghí Postup: Nejprve si připravíme vegavajo dle návodu. Do misky dáme 2 polévkové lžíce směsi a 4 polévkové lžíce vody. Promícháme a necháme 5 minut odpočinout. Do mixéru dáme […]
Číst víceMakové rohlíčky (24kusů) Ingredience/těsto 1 balení čerstvého droždí 600g špaldové mouky 300ml kokosového mléka špetka soli 2 lžíce makového koření 25g přepuštěného másla 50g kokosového cukru Ingredience/náplň oříškový krém – mák a kokos Ingredience/na potření 1 vejce Postup: Nejprve si připravíme kvásek. Do skleněné misky dáme 50g mouky, 150ml mléka pokojové teploty, 50g cukru a […]
Číst víceFoukej, foukej větříčku shoď mi jednu hruštičku. Hrušky kam se podíváš. Už jsem dělala povidla, zamrazila píďovi na příkrmy a teď přišel na řadu chlebíček. Ingredience: 1 hrnek celozrnné mouky 1/2 hrnku ječné mouky 2 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky skořice 3 celá vajíčka 3 lžíce medu 1/2 hrnku kokosového oleje 1/2 hrnku kokosového mléka […]
Číst víceV létě se mi s ničím těžkým dělat nechce. Nejraději mám tak kombinaci ovoce, lehkého krému a šťavnatého korpusu. Přesně jako tenhle dort s banánem, ostružinami a ricottou. Ingredience/korpus 150g bezlepkové mouky jizerka 2 vejce 130g bílého jogurtu 160g sójového mléka 25g karobu Hrst čerstvých ostružin 50g kokosového cukru 2 lžičky kypřícího prášku bez lepku […]
Číst víceTak málo stačí k tomu, aby jste udělali někomu radost. Co třeba palačinky? Ingredience: 120g špaldové mouky 250ml kokosového mléka 1 vejce 35g kokosového cukru 1 lžička prášku do pečiva Postup: Vše smícháme dohromady a lehce metličkou vyšleháme. Opékáme na kokosovém oleji. Palačinky jsem naplnila karamelovým pudinkem a ozdobila ořechy. Vy můžete zvolit cokolic, […]
Číst víceJste milovníci hub? Já je jako malá neměla ráda. Tedy až na žampiony. Kdyby mi ještě před 5 lety někdo řekl, jestli si dám portobello (Pečárka dvouvýtrusá – žampion), nebudu ani vědět, co to je. Teď už jsem velká, miluju vůni hub i samotné houby. Taky už vím, co je portobello. Nahrazujeme jím doma housku na […]
Číst víceKonečně je tady jahodová sezóna. Celý rok se na ní člověk těší. Potom zaberou v lednici tolik místa, že se do ní už nic jiného nevejde. Dostanu mísu od babičky, od Čendovy maminky a samozřejmě musím ještě na samosběr. První jahodová věc, která u nás proběhla. Čenda si poručil a já byla ráda. Jahodové knedlíky. Dělám […]
Číst víceNedávno jsem si u Aničky všimla, že si s někým na instagramu vyměnila recept za recept a sdílela ho pod hashtagem #foodswap. S Aničkou jsme se osobně setkaly na meet-upu v Praze, kam jsem pekla veganskou buchtu na plech. Udělala mi hroznou radost když mi napsala, že se na můj recept chystá. Ihned jsem si vzpomněla na #foodswap […]
Číst víceVčera proběhl blogerský Meetup který pořádala má milovaná Blendea ve spolupráci s přírodními oleji značky Renovality a kosmetickou značkou Marks crub. Celá akce se konala v krásných prostorách veganského bistra Incruenti. Představeny nám byly nejen značky, ale i jejich novinky. Já se tu nechci více rozepisovat. Můj blog je hlavně inspirace zdravějších receptů. Ten hlavní důvod proč […]
Číst víceNějak jsem si oblíbila buchty na plech. Asi mě prostě jen baví to, že to není absolutně nic těžkého a dá se pokaždé udělat jinak. Spodní ořechová vrstva a horní tvarohová chutná společně skvěle. Ingredience/Těsto 120g špaldové mouky 1 odměrka proteinu nebo jiného sladidla 50g rozemletých vlašských ořechů 1/2 kypřícího prášku 60ml kokosového mléka 1 […]
Číst více