Není toho tolik, co bych si z dětství pamatovala. Loupáček ale ano. Nejlíp chutnal s termixem a tak Vám dám příště recept i na jeden super lehkej, zdravej a dobrej! Ingredience 500 g hladké špaldové mouky 70 g másla 70 g třtinového cukru špetka soli 40 g droždí 1 vejce 200 ml mléka Všechny […]
Číst vícePřesně za 14 dní bude květná neděle. Květnou nedělí začíná svatý týden. Chystám pro Vás ještě pár velikonočních typů, a tak jsem si říkala, že už je na čase, dát Vám recept na velikonoční špaldové jidáše. Jidáše se dělají z kynutého těsta na zelený čtvrtek. Tvar připomíná svinutý provaz, na němž se oběsil apoštol Jidáš […]
Číst víceSlíbila jsem Vám recepty z mého půstu. Tím prvním byly tofu karbanátky. Druhým receptem jsou zelné válečky se salátkem a hořčicovým dresinkem. Miluju tyhle rychlé, chutné věci. Nejen zeleninové placičky na milion způsobů. Proč jim jen nezměnit tvar a zkusit nové kombinace? Ingredience zelné placičky 125g mozzarely 1 stroužek česneku 1 lřička soli 1 lžička […]
Číst vícePopeleční středa. Pro někoho absolutně stejná středa jako každá jiná. Pro mě už je druhým rokem spojená s velikonočním půstem. Ten den mi bylo hodně mizerně a to, že už je popeleční středa jsem zjistila díky diáři. A to jsem ani nestihla upéct ty koblihy, které na mě všude na instagramu koukaly. Bylo mi smutno […]
Číst víceQuinoa. V hlavě už mi leží dlouho. Jedná se o vysoce výživnou potravinu. Vzhledem k velkému podílu bílkovin se hodí do veganské stravy a také je povolenou potravinou u bezlepkářů. Vzhledem k vysokému podílu hořčíku prospívá lidem trpícím migrénou a díky velkému podílu vlákniny pomáhá při snížení krevního tlaku, diabetu nebo rakovině tlustého střeva. Je […]
Číst víceV rámci naší bezlepkové měsíční výzvy jsme si připravili jahodový bezlepkový cheesecake. Dělám je hlavně v sezóně čerstvého ovoce, ale včera jsem v Lidlu narazila na čokoládové bezlepkové sušenky. Jsou výborné, cena je ale příšerná – 200g za 60,- Kč. V mrazáku mám stále ještě zásobu ovoce ze zahrádky a tak jsem se rozhodla pro jahodový. […]
Číst víceBanánový chlebíček bez lepku Recept 3 velké zralé banány 2 vejce 1 lžička kypřícího prášku 80g másla 150g pekanové mouky 100g mandlové mouky Postup: Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Banány si rozmačkáme vidličkou a dáme do misky. Přidáme vejce, vychladlé máslo a zašleháme. V druhé misce smícháme mouky s […]
Číst víceMoc dobře si vzpomínám na dobu, kdy jsem rukolu nemohla ani cítit. Poprvé jsem jí ochutnala u kamarádů doma. Ptala jsem se, proč jsou ty pampeliškové listy na jednohubkách. A co mi připomínalo jejich chuť, Vám tu radši ani nebudu psát. Rozhodně Vám ale napíšu, že jsem si na ní zvykla a teď jí můžu jíst klidně […]
Číst víceJe právě 30.listopadu. Zítra je první prosincová sobota a v neděli advent. Zase to všechno tak rychle uteklo. Nedávno jsme se ještě hřáli na sluníčku a zima nějak nechtěla přijít. Najednou za oknem sněží a čepice, šála a rukavice jsou jasnou výbavou. Z instagramu určitě víte, že se na Vánoce chystáme za teplem. Ikdyž české […]
Číst víceSuché buchty nemám ráda, ale taková bábovka, to je něco úplně jiného. Nějraději mám mramorovou, prostě jen takovou jaká je. Někdy taky tvarohovou, ořechovou nebo kokosovou. Ničím nepřelívat, ničím nezdobit. Podzim, bábovka, čaj, teplý ponožky a celé nedělní ráno v pyžamu u pohádek. Není to skvělý nápad? Ingredience 500g špaldové celozrnné mouky karob 1 prášek […]
Číst více