Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Dort s kávovým korpusem a čokoládovým krémem

5 ledna, 2020 17:04 | Gabriela Pospíšilová

První recept v roce 2020 by byl na wafle, které jsme si dělali jako první snídani. Říkala jsem si, že by to bylo ale moc obyčejné. Hrozně dlouho jsem nepekla nic většího, tak jsem si řekla, že k tomu 8. měsíci těhotenství, nám upeču něco víc. Musím se přiznat, že korpus jsem si udělala úplně […]

Číst více

Špaldová vánočka

14 prosince, 2019 20:00 | Gabriela Pospíšilová

Vánočka je pro mě tradičním vánočním pečivem. Snídáme jí už několik let, vždy na Štědrý den. A špaldovou peču už asi tři roky. Letos jsem se rozhodla podělit s Vámi o recept. Minulý víkend jsem byla u babičky. Pekly jsme spolu cukroví a dala mi i recept na svůj vánoční věnec. Ten tvar si schovám […]

Číst více

Ořechové rohlíčky

4 prosince, 2019 19:42 | Gabriela Pospíšilová

Nedávno jsem se Vás na instagramu ptala, co by jste si přáli za cukroví. Několik z Vás si psalo o vanilkové rohlíčky. Cíl byl tedy jasný. Jen jsem dala více ořechů než vanilky a jejich velikost spíš připomíná podkovu než rohlíček. Já to tak mám ale raději. Tak to můžete zkusit taky. Ingredience 200g arašídové […]

Číst více

Jablečný koláč

10 listopadu, 2019 15:29 | Gabriela Pospíšilová

Asi poslední podzimní recept. Poslední měsíc v práci. Poslední měsíc před vánočním obdobím. A já se tak moc těším. Hodlám být doma, odpočívat, pít teplé čaje, zachumlaná pod dekou a koukat na pohádky. Taky pro Vás psát vánoční recepty a dokoupit vánoční dárky. Minulý rok jsme byli na Bali, kde jsme trávili i Štědrý den. […]

Číst více

Dýňové risotto

2 listopadu, 2019 18:41 | Gabriela Pospíšilová

Základ na rizoto mě naučila má kamarádka Léna. Měla jsem ho poprvé u ní se sušenými rajčaty a kuřecím masem. Dá se ale dělat na spousty způsobů. Doma děláme nejvíc houbové, lososové, s medvědím česnekem a nebo jako dnes dýňové. V Pozor na výběr rýže. Například arborio uchovává pevné jádro a má v sobě hodně […]

Číst více

Halloweenské sušenky

29 října, 2019 8:51 | Gabriela Pospíšilová

Před rokem jsem objevila v obchodě krásné vykrajovátko ve tvaru dýně. A letos jsem se konečně chystala na jeho využití. Podzim a Halloween si o to přímo říkal. Nedávno jsem byla na krásném křtu knížky Lelí Hnidákové. Lelí má v Praze obchůdek s domácími cupcakes a krásnou atmosférou. V říjnu v obchůdku křtila i svou knihu […]

Číst více

Cheesecake se slaným karamelem

28 září, 2019 7:50 | Gabriela Pospíšilová

Podzim už oficiálně začal a s tím se u nás probudili i podzimní chutě. Dýně, fíky, skořice. Teplé čaje, huňatá deka a svíčky. Tak si k otmu pojďme společně upéct cheesecake se slaným karamel. Pokud chcete, aby se vše dokonale povedlo. Vyndejte si všechny suroviny alespoň 2-3 hodiny předem. Říká se, že pokud se dá […]

Číst více

Quiche s kozím sýrem a špenátem

27 září, 2019 14:06 | Gabriela Pospíšilová

Ingredience/těsto: 250g špaldové hladké mouky 170g másla 5 lžic studené vody Ingredience/náplň 4 vejce 300g baby špenátu 200g kozího sýru 3ks cibule  1stroužek česneku 250ml sójové smetany Ingredience/ na ozdobu: Olivový olej rukola cherry rajčátka rozmarýn Postup: Nejprve si připravíme těsto. Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto. Těsto zabalíme do […]

Číst více

Dušené hovězí s kuskusem

21 června, 2019 17:37 | Gabriela Pospíšilová

Ve spolupráci s Global Wines & Spirits jsem pro Vás připravila recept na dušené hovězí s kuskusem, pečenou mrkví a pestem z mrkvové natě. Jídlo jsem párovala s vínem chardonnay z vinařství Gala. Pokud sháníte lahev luxusního vína, můžete navštívit jejich eshop nebo jeden z jejich specializovaných obchodů, který najdete na Praze 6 nebo v Brně.  Nebojte jedna sklenička vína patří […]

Číst více

Špaldový šneci

26 května, 2019 13:16 | Gabriela Pospíšilová

Já se na ně tak dlouho chystala a občas jsem je i zkusila. Nikdy ovšem nevyšli tak, abych se s Vámi mohla podělit o recept. Až dnes. Moji milovaní šneci. Vůně skořice, ořechů. Navíc jsem si v poslední době tolik oblíbila kynuté těsto.  Takže dámy a pánové moješpalda šneci z kynutého těsta s lískooříškovým krémem. […]

Číst více