Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Špaldová vánočka

14 prosince, 2019 20:00 | Gabriela Pospíšilová

Vánočka je pro mě tradičním vánočním pečivem. Snídáme jí už několik let, vždy na Štědrý den. A špaldovou peču už asi tři roky. Letos jsem se rozhodla podělit s Vámi o recept. Minulý víkend jsem byla u babičky. Pekly jsme spolu cukroví a dala mi i recept na svůj vánoční věnec. Ten tvar si schovám […]

Číst více

Ořechové rohlíčky

4 prosince, 2019 19:42 | Gabriela Pospíšilová

Nedávno jsem se Vás na instagramu ptala, co by jste si přáli za cukroví. Několik z Vás si psalo o vanilkové rohlíčky. Cíl byl tedy jasný. Jen jsem dala více ořechů než vanilky a jejich velikost spíš připomíná podkovu než rohlíček. Já to tak mám ale raději. Tak to můžete zkusit taky. Ingredience 200g arašídové […]

Číst více

Jablečný koláč

10 listopadu, 2019 15:29 | Gabriela Pospíšilová

Asi poslední podzimní recept. Poslední měsíc v práci. Poslední měsíc před vánočním obdobím. A já se tak moc těším. Hodlám být doma, odpočívat, pít teplé čaje, zachumlaná pod dekou a koukat na pohádky. Taky pro Vás psát vánoční recepty a dokoupit vánoční dárky. Minulý rok jsme byli na Bali, kde jsme trávili i Štědrý den. […]

Číst více

Dýňové risotto

2 listopadu, 2019 18:41 | Gabriela Pospíšilová

Základ na rizoto mě naučila má kamarádka Léna. Měla jsem ho poprvé u ní se sušenými rajčaty a kuřecím masem. Dá se ale dělat na spousty způsobů. Doma děláme nejvíc houbové, lososové, s medvědím česnekem a nebo jako dnes dýňové. V Pozor na výběr rýže. Například arborio uchovává pevné jádro a má v sobě hodně […]

Číst více

Halloweenské sušenky

29 října, 2019 8:51 | Gabriela Pospíšilová

Před rokem jsem objevila v obchodě krásné vykrajovátko ve tvaru dýně. A letos jsem se konečně chystala na jeho využití. Podzim a Halloween si o to přímo říkal. Nedávno jsem byla na krásném křtu knížky Lelí Hnidákové. Lelí má v Praze obchůdek s domácími cupcakes a krásnou atmosférou. V říjnu v obchůdku křtila i svou knihu […]

Číst více

Cheesecake se slaným karamelem

28 září, 2019 7:50 | Gabriela Pospíšilová

Podzim už oficiálně začal a s tím se u nás probudili i podzimní chutě. Dýně, fíky, skořice. Teplé čaje, huňatá deka a svíčky. Tak si k otmu pojďme společně upéct cheesecake se slaným karamel. Pokud chcete, aby se vše dokonale povedlo. Vyndejte si všechny suroviny alespoň 2-3 hodiny předem. Říká se, že pokud se dá […]

Číst více

Quiche s kozím sýrem a špenátem

27 září, 2019 14:06 | Gabriela Pospíšilová

Ingredience/těsto: 250g špaldové hladké mouky 170g másla 5 lžic studené vody Ingredience/náplň 4 vejce 300g baby špenátu 200g kozího sýru 3ks cibule  1stroužek česneku 250ml sójové smetany Ingredience/ na ozdobu: Olivový olej rukola cherry rajčátka rozmarýn Postup: Nejprve si připravíme těsto. Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto. Těsto zabalíme do […]

Číst více

Dušené hovězí s kuskusem

21 června, 2019 17:37 | Gabriela Pospíšilová

Ve spolupráci s Global Wines & Spirits jsem pro Vás připravila recept na dušené hovězí s kuskusem, pečenou mrkví a pestem z mrkvové natě. Jídlo jsem párovala s vínem chardonnay z vinařství Gala. Pokud sháníte lahev luxusního vína, můžete navštívit jejich eshop nebo jeden z jejich specializovaných obchodů, který najdete na Praze 6 nebo v Brně.  Nebojte jedna sklenička vína patří […]

Číst více

Špaldový šneci

26 května, 2019 13:16 | Gabriela Pospíšilová

Já se na ně tak dlouho chystala a občas jsem je i zkusila. Nikdy ovšem nevyšli tak, abych se s Vámi mohla podělit o recept. Až dnes. Moji milovaní šneci. Vůně skořice, ořechů. Navíc jsem si v poslední době tolik oblíbila kynuté těsto.  Takže dámy a pánové moješpalda šneci z kynutého těsta s lískooříškovým krémem. […]

Číst více

Špaldové loupáčky

10 května, 2019 16:02 | Gabriela Pospíšilová

Není toho tolik, co bych si z dětství pamatovala. Loupáček ale ano. Nejlíp chutnal s termixem a tak Vám dám příště recept i na jeden super lehkej, zdravej a dobrej! Ingredience 500 g hladké špaldové mouky 70 g másla 70 g třtinového cukru špetka soli 40 g droždí 1 vejce 200 ml mléka   Všechny […]

Číst více