Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Hruškový koláč

Září 3, 2018 16:03 | Gabriela Pospíšilová

Foukej, foukej větříčku shoď mi jednu hruštičku. Na hrušně u silnice útočí brigádnící, tak jsme otrhali raději tu ze zahrádky. Miluju když jsou ještě krásně tvrdé. Ty měkčí dávám do koláče. Tak jsem pro Vás sepsala recept na hruškový se skořicí a mandlí. Podobný najdete pod názvem švestkový koláč. Ingredience: 1 a 1/2 hrnku celozrnné […]

Číst více

Ostružinový dort

Srpen 15, 2018 19:59 | Gabriela Pospíšilová

V létě se mi s ničím těžkým dělat nechce. Nejraději mám tak kombinaci ovoce, lehkého krému a šťavnatého korpusu. Přesně jako tenhle dort s banánem, ostružinami a ricottou. Ingredience/korpus 150g bezlepkové mouky jizerka 2 vejce 130g bílého jogurtu 160g sójového mléka 25g karobu Hrst čerstvých ostružin 50g kokosového cukru 2 lžičky kypřícího prášku bez lepku […]

Číst více

Špaldové palačinky

Srpen 1, 2018 13:18 | Gabriela Pospíšilová

Tak málo stačí k tomu, aby jste udělali někomu radost. Co třeba palačinky?     Ingredience: 120g špaldové mouky 250ml kokosového mléka 1 vejce 35g kokosového cukru 1 lžička prášku do pečiva Postup: Vše smícháme dohromady a lehce metličkou vyšleháme. Opékáme na kokosovém oleji. Palačinky jsem naplnila karamelovým pudinkem a ozdobila ořechy. Vy můžete zvolit cokolic, […]

Číst více

Plněné portobello

Červenec 23, 2018 6:24 | Gabriela Pospíšilová

Jste milovníci hub? Já je jako malá neměla ráda. Tedy až na žampiony. Kdyby mi ještě před 5 lety někdo řekl, jestli si dám portobello (Pečárka dvouvýtrusá – žampion), nebudu ani vědět, co to je. Teď už jsem velká, miluju vůni hub i samotné houby. Taky už vím, co je portobello. Nahrazujeme jím doma housku na […]

Číst více

Tvarohové jahodové knedlíky

Červen 13, 2018 5:02 | Gabriela Pospíšilová

Konečně je tady jahodová sezóna. Celý rok se na ní člověk těší. Potom zaberou v lednici tolik místa, že se do ní už nic jiného nevejde. Dostanu mísu od babičky, od Čendovy maminky a samozřejmě musím ještě na samosběr. První jahodová věc, která u nás proběhla. Čenda si poručil a já byla ráda. Jahodové knedlíky. Dělám […]

Číst více

Jahodové tofu brownies

Červen 4, 2018 18:14 | Gabriela Pospíšilová

Nedávno jsem si u Aničky všimla, že si s někým na instagramu vyměnila recept za recept a sdílela ho pod hashtagem #foodswap. S Aničkou jsme se osobně setkaly na meet-upu v Praze, kam jsem pekla veganskou buchtu na plech. Udělala mi hroznou radost když mi napsala, že se na můj recept chystá. Ihned jsem si vzpomněla na #foodswap […]

Číst více

Jahodová vegan buchta na plech

Květen 27, 2018 11:11 | Gabriela Pospíšilová

Včera proběhl blogerský Meetup který pořádala má milovaná Blendea ve spolupráci s přírodními oleji značky Renovality a kosmetickou značkou Marks crub. Celá akce se konala v krásných prostorách veganského bistra Incruenti. Představeny nám byly nejen značky, ale i jejich novinky. Já se tu nechci více rozepisovat. Můj blog je hlavně inspirace zdravějších receptů. Ten hlavní důvod proč […]

Číst více

Dvoubarevná buchta

Květen 1, 2018 7:11 | Gabriela Pospíšilová

Nějak jsem si oblíbila buchty na plech. Asi mě prostě jen baví to, že to není absolutně nic těžkého a dá se pokaždé udělat jinak. Spodní ořechová vrstva a horní tvarohová chutná společně skvěle.  Ingredience/Těsto 120g špaldové mouky 1 odměrka proteinu nebo jiného sladidla 50g rozemletých vlašských ořechů 1/2 kypřícího prášku 60ml kokosového mléka 1 […]

Číst více

Tvarohový čoko dort

Duben 26, 2018 14:40 | Gabriela Pospíšilová

Nikdy jsem nebyla na čokoládu. Nikdy jsem neměla radost z toho, když jsem dostala bonboniéru. Potom jsem, ale zjistila, že kousek vysokoprocentní čokolády mi dělá opravdovou radost. Naprosto mě dostala její plná chuť. Nejraději mám tu od LINDT. Asi se nikdy nestane, že bych snědla celou nebo, že by mě ten balíček čokolád, co jsem […]

Číst více

Snídaňové bagely

Duben 22, 2018 20:30 | Gabriela Pospíšilová

Bagely. Tak dlouho jsem se na ně chystala. A včera jsem se na ně konečně vrhla. Asi se to povedlo. Dnes jsme je do posledního drobku snědli a vy jste si o ně na instagramu sami psali. Nic těžkého. Jen si musíte počkat při kynutí. Ingredience/kvásek 130ml mléka pokojové teploty 40g třtinového cukru 25g čerstvého […]

Číst více