Archiv receptů - Gábi v kuchyni

Recepty

Halloweenské sušenky

Říjen 29, 2019 8:51 | Gabriela Pospíšilová

Před rokem jsem objevila v obchodě krásné vykrajovátko ve tvaru dýně. A letos jsem se konečně chystala na jeho využití. Podzim a Halloween si o to přímo říkal. Nedávno jsem byla na krásném křtu knížky Lelí Hnidákové. Lelí má v Praze obchůdek s domácími cupcakes a krásnou atmosférou. V říjnu v obchůdku křtila i svou knihu […]

Číst více

Cheesecake se slaným karamelem

Září 28, 2019 7:50 | Gabriela Pospíšilová

Podzim už oficiálně začal a s tím se u nás probudili i podzimní chutě. Dýně, fíky, skořice. Teplé čaje, huňatá deka a svíčky. Tak si k otmu pojďme společně upéct cheesecake se slaným karamel. Pokud chcete, aby se vše dokonale povedlo. Vyndejte si všechny suroviny alespoň 2-3 hodiny předem. Říká se, že pokud se dá […]

Číst více

Quiche s kozím sýrem a špenátem

Září 27, 2019 14:06 | Gabriela Pospíšilová

Ingredience/těsto: 250g špaldové hladké mouky 170g másla 5 lžic studené vody Ingredience/náplň 4 vejce 300g baby špenátu 200g kozího sýru 3ks cibule  1stroužek česneku 250ml sójové smetany Ingredience/ na ozdobu: Olivový olej rukola cherry rajčátka rozmarýn Postup: Nejprve si připravíme těsto. Máslo pokojové teploty spojíme s vodou a moukou v hladké těsto. Těsto zabalíme do […]

Číst více

Dušené hovězí s kuskusem

Červen 21, 2019 17:37 | Gabriela Pospíšilová

Ve spolupráci s Global Wines & Spirits jsem pro Vás připravila recept na dušené hovězí s kuskusem, pečenou mrkví a pestem z mrkvové natě. Jídlo jsem párovala s vínem chardonnay z vinařství Gala. Pokud sháníte lahev luxusního vína, můžete navštívit jejich eshop nebo jeden z jejich specializovaných obchodů, který najdete na Praze 6 nebo v Brně.  Nebojte jedna sklenička vína patří […]

Číst více

Špaldový šneci

Květen 26, 2019 13:16 | Gabriela Pospíšilová

Já se na ně tak dlouho chystala a občas jsem je i zkusila. Nikdy ovšem nevyšli tak, abych se s Vámi mohla podělit o recept. Až dnes. Moji milovaní šneci. Vůně skořice, ořechů. Navíc jsem si v poslední době tolik oblíbila kynuté těsto.  Takže dámy a pánové moješpalda šneci z kynutého těsta s lískooříškovým krémem. […]

Číst více

Špaldové loupáčky

Květen 10, 2019 16:02 | Gabriela Pospíšilová

Není toho tolik, co bych si z dětství pamatovala. Loupáček ale ano. Nejlíp chutnal s termixem a tak Vám dám příště recept i na jeden super lehkej, zdravej a dobrej! Ingredience 500g hladké špaldové mouky 70g másla 70g třtinového cukru špetka soli 40g droždí 1 vejce 200ml mléka Všechny suroviny je nutné mít pokojové teploty. […]

Číst více

Špaldové jidáše

Březen 31, 2019 11:31 | Gabriela Pospíšilová

Přesně za 14 dní bude květná neděle. Květnou nedělí začíná svatý týden. Chystám pro Vás ještě pár velikonočních typů, a tak jsem si říkala, že už je na čase, dát Vám recept na velikonoční špaldové jidáše. Jidáše se dělají z kynutého těsta na zelený čtvrtek. Tvar připomíná svinutý provaz, na němž se oběsil apoštol Jidáš […]

Číst více

Zelné válečky s hořčicovým salátkem

Březen 25, 2019 13:57 | Gabriela Pospíšilová

Slíbila jsem Vám recepty z mého půstu. Tím prvním byly tofu karbanátky. Druhým receptem jsou zelné válečky se salátkem a hořčicovým dresinkem. Miluju tyhle rychlé, chutné věci. Nejen zeleninové placičky na milion způsobů. Proč jim jen nezměnit tvar a zkusit nové kombinace? Ingredience zelné placičky 125g mozzarely 1 stroužek česneku 1 lřička soli 1 lžička […]

Číst více

Tofu karbanátek

Březen 17, 2019 16:48 | Gabriela Pospíšilová

Popeleční středa. Pro někoho absolutně stejná středa jako každá jiná. Pro mě už je druhým rokem spojená s velikonočním půstem. Ten den mi bylo hodně mizerně a to, že už je popeleční středa jsem zjistila díky diáři. A to jsem ani nestihla upéct ty koblihy, které na mě všude na instagramu koukaly. Bylo mi smutno […]

Číst více

Quinoa pizza

Únor 5, 2019 19:59 | Gabriela Pospíšilová

Quinoa. V hlavě už mi leží dlouho.  Jedná se o vysoce výživnou potravinu. Vzhledem k velkému podílu bílkovin se hodí do veganské stravy a také je povolenou potravinou u bezlepkářů. Vzhledem  k vysokému podílu hořčíku prospívá lidem trpícím migrénou a díky velkému podílu vlákniny pomáhá při snížení krevního tlaku, diabetu nebo rakovině tlustého střeva. Je […]

Číst více