Snídaně do postele? Lívance, palačinky, vafle? To je pro nás víkend. V týdnu na takový luxus nemáme čas. Budík v 5:20 hod. Vyčistit zuby, obléknout se, vzít krabičky z lednice a snídaně do postele pro mého kluka(to klidně přijdu do práce o něco později, nebo vstanu dříve). Zaslouží si to. Dělám to ráda, už od té […]
Číst víceCo si myslíte, že dělám hned, co se vrátím z dovolené? 1. vybalím, protože později by se mi do toho už vůbec nechtělo.2. naházím věci do pračky3. otevřu lednici a zjistím, co bych z toho, co tam zbylo mohla upéct a uvařit.….potom někde na 10. bodě by bylo sednu si! ? Po dovolený toho v lednici […]
Číst vícePřišel čas na mou první buchtu na plech. Půlka s námi pojede do Rakouska a druhou půlku dostala návštěva. Takovou dělala babička a je vážně skvělá. Lehká, osvěžující a tvaroh jí dělá krásně vláčnou. Ingredience/těsto 500g celozrnné pšeničné mouky 3/4 hrnku řepkového oleje 250ml sojvého mléka 2 vejce Bezfosfátový prášek do pečiva 3 lžíce karobu […]
Číst vícePřed rokem jsem jela do Prahy k mé milované kamarádce ze střední školy. Měli jsme v plánu společnou večeři doma a potom hokej! ? Hrozně jsem se těšila, protože jsme se dlouho neviděly, dlouho jsme nebyly pohromadě a risotto arborio s kuřecím masem a sušenými rajčaty znělo báječně. Od té doby jsem ho dělala několikrát. […]
Číst vícePár hodin po příjezdu z dovolené doma a cheesecake už je na stole. Fíky propašované v misce, kde se na cestě tam vezl cuketový koláček. Troufám si říct, že tohle je jeden z nejlepších, co jsem kdy upekla. Na dovolené jsme se měli krásně, uprostřed “divoké” Hercegoviny jsme dokonce objevili moderní palačinkovou kavárnu. Zašli jsme […]
Číst víceNedávno jsem Vám dávala recept na galetku. Tu jsem si dnes připravila tentokrát s tvarohem a ostružinami pro které jsme byli v lese. Ingredience: Těsto: 100g špaldové mouky jemně mleté 50g pohankové mouky 50g másla 50g jednoduše rostlinná rama špetka soli 25g třtinového cukru 25g vody – dle konzistence Náplň: Tvaroh Med čerstvé ostružiny Postup: Do […]
Číst víceJaký máte nejradši chlebíček. Já určitě banánový a v těsném závěsu je dýňový. Hlavně když začíná dýňová sezóna. Za chvilku jí bude tolik, že zase nebudeme vědět, co s ní. Tak tady předem jeden super rychlý, zdravý recept. Ingredience: 1 hrnek dýňového pyré 2 hrnky ovesné/celozrnné mouky 2 vejce skořice muškátový oříšek med 1/2 kypřícího prášku Postup: […]
Číst víceNež jsem poznala Čeňka, tak jsem na maso nikdy moc nebyla. V mém jídelníčku bylo jen kuřecí nebo drůbeží. Nejvíce ryby nebo různé náhražky masa. Zvěřina vůbec. Možná je to tím, že u nás v rodině nikdy myslivec nebyl. Všehovšudy jsem jí ochutnala tak třikrát v životě. Asi rok jsem se tomu bránila, ale teď […]
Číst víceSklípek plný mrkve a recept na klasický mrkvový dort tu ještě není. Je čas, je vláčný, je rychlý a moc dobrý. Můj nejoblíbenější narozeninový. Ingredience Korpus: 4 velké mrkve 500g hladké špaldové mouky 4 vejce 4 lžíce medu špetka soli 3 lžičky kypřícího prášku skořice Postup: V míse smícháme mouky, kypřící prášek, špetku soli a […]
Číst víceDruhá vlna galetky je právě tady. Asi před rokem jsem zkoušela svou první, která nedopadla zrovna skvěle. Poslední dobou je jí opět plný instagram, tak jsem jí musela taky zkusit. Dopadla na výbornou. Galetka pochází z francouzské kuchyně, jde o kulaté, křupavé koláče, jejichž strany jsou zahnuté a náplň je stále vidět. Jde o rychlý a velice […]
Číst více