V létě se mi s ničím těžkým dělat nechce. Nejraději mám tak kombinaci ovoce, lehkého krému a šťavnatého korpusu. Přesně jako tenhle dort s banánem, ostružinami a ricottou.


Ingredience/korpus

150g bezlepkové mouky jizerka
2 vejce
130g bílého jogurtu
160g sójového mléka
25g karobu
Hrst čerstvých ostružin
50g kokosového cukru
2 lžičky kypřícího prášku bez lepku
1 zralý banán
Ingredience/krém
250g ricotty
20g kokosového cukru
Na ozdobu ostružiny, hroznové vino, borůvky a směs květů a koření s cukrem
Postup: V jedné misce smícháme mouku s kypřícím práškem, karobem a cukrem. V druhé misce smícháme rozmačkaný banán, jogurt, ostužiny a mléko. Druhou misku přidáme k první misce a pořádně promícháme. Těsto vložíme do formy vyložené pečícím papírem a dáme péct při 180stupních cca 20 – 30 minut. Zkoušíme na špejli.
Než se nám upeče korpus, vyšleháme si ricottu s cukrem. Poté rozetřeme na vychladlý korpus a ozdobíme.
Podáváme s láskou.
Gábi v kuchyni ❤❤❤

Kam dál?