Letos jsem nechtěla přidávat žádný recept na vánoční cukroví. Chtěla jsem, aby to bylo tajemství šéfkuchaře ale píšete si o ně a prosíte. Tak jsem se rozhodla vybrat některé, s kterými se s vámi podělím. Tím prvním jsou medvědí tlapy neboli ořechové pracny.
Ingredience
240g mletých ořechů
300g pohankové mouky
180g kokosového oleje
8 lžic medu
7 lžic vanilkového sojového mléka
4 lžíce karobu
Postup: Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Na jemno namleté ořechy spojíme pomocí robotu s pohankovou moukou, rozpuštěným kokosovým olejem, medem, mlékem a karobem. Hotovou směs naplníme do formiček. Vymazávat je nemusíme, těsto obsahuje kokosový olej, tak se po upečení krásně vyklopí. Pečeme při 160 stupních cca 10 – 13 minut. Upečené pracny necháme chvilku vychladnout, vyklopíme a obalíme v moučkovém třtinovém cukru.

Kam dál?