Do nakládaných hermelínů jsem byla vážně blázen. Tedy taky do tich grilovaných, obalených a pod. Potom jsem změnila svůj způsob stravování a vyřadila jsem tučné sýry. Hermelíny byly samozřejmě mezi nimi. V obchodních řetězcích už jsem po nich ani nekoukala. Tak mi unikla informace, že Sedlčanský má mezi svou nabídkou i hermelín figura. Hermelín je bezlepkový, s jogurtovou kulturou a s nižším obsahem tuku oproti tomu klasickému. Myslím si, že pokud zvolíme přiměřené množství sýra v kombinaci se zeleninou, není na tom nic zlého. Tak jsem si pro Vás připravila trošku naložené Asie.
Navíc jak píše sám sedlčanský “tahle klasika nikdy nezestárne”. Když se do nakládání pustíme sami a víme jaké použijeme suroviny, máme vše pod kontrolou.
Sedlčanský navíc rozjel výzvu #skvelenalozenecesko Odměnou Vám může být jeden ze tří soutěžních balíčků Sedlčanský. Sdílejte své recepty na nakládaný hermelín a přidejte výše uvedený hashtag.

Ingredience/lak
200ml převařené vody
50ml octa
25g třtinového cukru
3 kuličky zeleného pepře
3 kuličky nového koření
Postup: vodu převaříme a necháme vychladnout. Poté ve vodě rozmícháme ocet, cukr a přidáme kuličky pepře a nového koření.
Ingredience na naložení
2 hermelíny figura
1 malá mrkev
1/2 malé cukety
1/2 červené cibule
Hrst koriandru
Postup: Cibuli, cuketu a mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a překrojíme na půl. Každý hermelín nakrájíme na 8 měsíčků. Na dno sklenice dáme cibuli, mrkev, cuketu, koriandr a jeden hermelín. Takto opakujeme znovu. Zalijeme připraveným lakem a pečlivě uzavřeme.
DŮLEŽITÉ – mít sklenici důkladně čistou!
Uchovávejte v chladu. Během 3 – 4 dnů můžeme podávat.

 
 

Kam dál?