Nedávno se Čeněk zmínil o tom, jak by si dal Míša dort (hmmmm inspirace pro Gábi). Na “Míšu” jsem se chystala už dlouho, v cukrárně ho pečeme taky, ale na plech ? A dnes jsem si na něj vzpomněla a teď už se chladí v lednici. Vůbec nevím, proč jsem ho nezkusila nikdy dřív. Nadýchané těsto, tvaroh a čokoláda? ❤  Už je ráno?
Korpus:
4 vejce
4 lžíce třtinového cukru
4 lžíce celozrnné pšeničné mouky
4 lžičky karobu
4 lžičky řepkového oleje
4 lžičky kypřícího prášku
Postup: V jedné misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu a dáme stranou. V druhé misce vyšleháme žloutky, cukr, olej a vmícháme mouku, karob a kypřící prášek. Těsto je velice tuhé a hrudkovité. Přidáme postupně vyšlehané bílky a krásně promícháme. Vznikne tekuté těsto, které vlijeme do vymazané formy a pečeme cca při 180C 20minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout.
Tvarohová vrstva:
500g nízkotučného tvarohu
2 lžíce medu
2 lžíce strouhaného kokosu
Postup: Vše promícháme, dáme na vychladlý korpus a vložíme do lednice
Čokoládová poleva:
70g vysokoprocentní višňové čokolády
50g kokosového oleje
Postup: Připravíme ve vodní lázni a nalijeme na tvarohovou vrstvu. Dáme nejlépe přes noc vychladit do lednice. Můj největší problém je, že neumím počkat do druhého dne na vyfocení, nepočkám si až krásně ztuhne, aby mu to víc slušelo, ale o tom to přeci není, hlavní je, aby chutnal. ❤
A byl dělaný s láskou. ❤❤❤
Gábi v kuchyni

Kam dál?