Tohle období je božský. Čeněk přinesl na stůl košík plný meruněk. Říkal, že chce marmeládu. Miluje cokoliv meruňkového, ale přišla mi škoda nevyužít i těch krásně čerstvých. Tak vznikl můj nejoblíbenější styl letních koláčů. Korpus, tvaroh a čerstvé ovoce. Nic složitého, něco osvěžujícího.
Ingredience na korpus:
60g ovesné mouky
60g celozrnné pšeničné mouky
1 vejce
30g třtinového cukru
4 lžíce tvarohu rozmíchaných v 80ml vody
2 lžičky prášku do pečiva
Postup: Troubu předehřejeme na 170C. V jedné misce promícháme mouky s cukrem a práškem do pečiva. V druhé misce rozšleháme tvaroh s vodou a přidáme vejce. Postupně přidáváme suché ingredience do mokrých. Dle hustoty můžeme přidat trošku vody.  Já jsem pekla v nepřilnavé formě od značky KitchenAid. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut.
Ingredience na krém:
2 vaničky nízkotučného tvarohu
30g třtinového cukru
Smetana fix – ztužovač šlehačky
Postup: V misce smícháme tvaroh s cukrem a lehce zašleháme ztužovač. Necháme chvilku působit a poté dáme krém na vychladlý korpus. Zdobíme čerstvým ovocem a podáváme s láskou.
Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Kam dál?