Kdo četl článek o porodu ví, že receptem na tenhle dort to začalo. Byl pro mamku k svátku a potom všem si myslím, že tu prostě musí být. Navíc, než jsme vyjeli do porodnice stihla jsem jen jeden kousek a toužím po dalším.

Ingredience/korpus
100g špaldové hladké mouky
1/2 balení kypřícího prášku
30g karobu
50g třtinového cukru
80ml mléka
80ml vody
150g nízkotučného tvarohu
Ingredience/krém
250g tvarohu
250g mascarpone
25g moučkového třtinového cukru
Ingredience/želatinová vrstva
200g mražených malin
3 lžičky agaru
Postup/korpus
Nejprve si smícháme prosátý karob s moukou a kypřícím práškem. Přidáme cukr, mléko a vodu. Na závěr do směsi vmícháme tvaroh. Dáme do vymazané formy 21cm nebo do formy vyložené pečícím papírem. Dáme do trouby na cca 30-35 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Korpus jsem pekla 2x.
Postup/krém
Tvaroh, mascarpone a cukr lehce prošleháme tak, aby nám vznikl hladký krém.
Postup/želatinová vrstva
Protože jsou maliny z mrazáku, tak nepřidáváme vodu. Dáme rovnou do kastrůlku a povaříme. Poté přidáme agar a 3 minuty povaříme. Stáhneme z plotny.
Na dno formy dáme jeden vystydlý korpus. Nalijeme agarovou vrstvu a necháme zatuhnout. Poté přidáme část krému. Přidáme durhý korpus a opět krém.
Já jsem ozdobila malinou a mátou.
Dobrou chuť.
Gábi v kuchyni