Kdo četl článek o porodu ví, že receptem na tenhle dort to začalo. Byl pro mamku k svátku a potom všem si myslím, že tu prostě musí být. Navíc, než jsme vyjeli do porodnice stihla jsem jen jeden kousek a toužím po dalším.

Ingredience/korpus

100g špaldové hladké mouky

1/2 balení kypřícího prášku

30g karobu

50g třtinového cukru

80ml mléka

80ml vody

150g nízkotučného tvarohu

Ingredience/krém

250g tvarohu

250g mascarpone

25g moučkového třtinového cukru

Ingredience/želatinová vrstva

200g mražených malin

3 lžičky agaru

Postup/korpus

Nejprve si smícháme prosátý karob s moukou a kypřícím práškem. Přidáme cukr, mléko a vodu. Na závěr do směsi vmícháme tvaroh. Dáme do vymazané formy 21cm nebo do formy vyložené pečícím papírem. Dáme do trouby na cca 30-35 minut při 180°C. Necháme vychladnout.

Korpus jsem pekla 2x.

Postup/krém

Tvaroh, mascarpone a cukr lehce prošleháme tak, aby nám vznikl hladký krém.

Postup/želatinová vrstva

Protože jsou maliny z mrazáku, tak nepřidáváme vodu. Dáme rovnou do kastrůlku a povaříme. Poté přidáme agar a 3 minuty povaříme. Stáhneme z plotny.

Na dno formy dáme jeden vystydlý korpus. Nalijeme agarovou vrstvu a necháme zatuhnout. Poté přidáme část krému. Přidáme durhý korpus a opět krém.

Já jsem ozdobila malinou a mátou.

Dobrou chuť.

Gábi v kuchyni


Kam dál?