Makové rohlíčky (24kusů)

Ingredience/těsto

1 balení čerstvého droždí
600g špaldové mouky
300ml kokosového mléka
špetka soli
2 lžíce makového koření
25g přepuštěného másla
50g kokosového cukru
Ingredience/náplň
oříškový krém – mák a kokos
Ingredience/na potření
1 vejce

Postup: Nejprve si připravíme kvásek. Do skleněné misky dáme 50g mouky, 150ml mléka pokojové teploty, 50g cukru a nadrobenou kostku čerstvého droždí. Metličkou promícháme, vložíme na teplé místo nebo do trouby na 50°C a necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut. Mezitím si dáme do misky zbytek mouky spojené se špetkou soli a makovým kořením. Poté přilijeme zbytek mléka, vzešlý kvásek a hněteme do hladkého těsta. Nejlépe v robotu, ale ručně to také zvládneme. Na konci hnětení ještě přidáme přepuštěné máslo.

Nenecháme už dále kynout. Vyklopíme na pomoučněný vál a těsto si rozdělíme na dvě části, aby se nám s ním lépe pracovalo. Vyválíme dokulata plát vysoký asi 1cm a rádýlkem si nakrájíme trojúhelníky. 
Na každý trojúhelník dáme 1 lžičku – 2 lžičky kokosovomakového krému.

Zatočíme a lehce ohneme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180°C cca 15minut dozlatova.

TIP: Na talíři můžeme posypat moučkovým třtinovým cukrem.

s láskou a ve spolupráci s aktin.cz Gábi v kuchyni ❤❤❤

 

Kam dál?