Postup: Nejprve si připravíme kvásek. Do skleněné misky dáme 50g mouky, 150ml mléka pokojové teploty, 50g cukru a nadrobenou kostku čerstvého droždí. Metličkou promícháme, vložíme na teplé místo nebo do trouby na 50°C a necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut. Mezitím si dáme do misky zbytek mouky spojené se špetkou soli a makovým kořením. Poté přilijeme zbytek mléka, vzešlý kvásek a hněteme do hladkého těsta. Nejlépe v robotu, ale ručně to také zvládneme. Na konci hnětení ještě přidáme přepuštěné máslo.
Zatočíme a lehce ohneme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180°C cca 15minut dozlatova.
TIP: Na talíři můžeme posypat moučkovým třtinovým cukrem.
s láskou a ve spolupráci s aktin.cz Gábi v kuchyni ❤❤❤