Lososový rybí prsty
500g filetu z lososa
2 lžíce řeckého jogurtu
15g čerstvého koriandru
1/2 lžičky mletého římského kmínu
sůl, pepř a citron na dochucení
kukuřičná strouhanka special na obalení
Troubu si předehřejeme na 200°C. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme. V misce smícháme jogurt, najemno nasekaný čerstvý koriandr, římský kmín a lososa v jogurtové směsi obalíme. Lososa marinujeme alespoň 30-60 minut, ale nejlépe přes noc. Do talíře poté nasypeme strouhanku a lososa v něm obalíme. Lososa dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě cca 20 minut, dozlatova. Hotové kousky pokapeme citronem.
Brokolicové placky
1 ks brokolice
2-3 lžíce rýžové mouky
2 větší vejce
1 stroužek česneku
sůl a pepř na dochucení
Olej na osmažení
Brokolici nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka nebo dáme vařit na páru. Poté brokolici rozmixujeme dohladka spolu s česnekem a vejcem. Přidáme sůl, pepř a rýžovou mouku. Lžící nabereme připravenou směs a vytvoříme na pánvi placku. Smažíme dozlatova z obou stran.
TIP! Lososa a brokolicové placky podáváme společně s dipem ze zakysané smetany. Stačí zakysaná smetana, česnek, sůl a pepř.