V rámci naší bezlepkové měsíční výzvy jsme si připravili jahodový bezlepkový cheesecake. Dělám je hlavně v sezóně čerstvého ovoce, ale včera jsem v Lidlu narazila na čokoládové bezlepkové sušenky. Jsou výborné, cena je ale příšerná – 200g za 60,- Kč. V mrazáku mám stále ještě zásobu ovoce ze zahrádky a tak jsem se rozhodla pro jahodový. Mám ho nejradši.
??ℍ????? ℂℍ????ℂ???
150g čokoládových sušenek
35g kokosového oleje
2 lžíce vanilkového mléka
250g ricotty
175g bílého skyru
2 vejce
2 lžíce sladidla xylitol
kůra z 1/2 citronu
jahody
3 lžičky agaru
Troubu předehřejeme na 170stupňů.
Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme, přidáme kokosový olej a mléko. Spojíme tak, aby nám vznikla lepkavější hmota. Hmotu natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Dáme péct na 10 minut.
Mezitím si v misce spojíme ricottu, skyr a vejce. Přidáme cukr a kůru z 1/2 citronu. Vlijeme na korpus a dáme péct na cca 45 minut.
Na ovocnou vrstvu jsem použila mražené jahody.
Jahody vyndáme z mrazáku a v misce jsem je zalijeme troškou vody. Chvilku jen necháme povolit a přendáme do kastrůlku. Povaříme do změknutí a rozmixujeme. Vlijeme zpátky do kastrůlku, povaříme a přidáme agar.
Jahody vyndáme z mrazáku a v misce jsem je zalijeme troškou vody. Chvilku jen necháme povolit a přendáme do kastrůlku. Povaříme do změknutí a rozmixujeme. Vlijeme zpátky do kastrůlku, povaříme a přidáme agar.
Necháme vychladnout. Nejlépe dáme přes noc do lednice. Ozdobíme a můžeme podávat.
S láskou samozřejmě ♥♥♥
?á?? ? ???????