Včera proběhl blogerský Meetup který pořádala má milovaná Blendea ve spolupráci s přírodními oleji značky Renovality a kosmetickou značkou Marks crub. Celá akce se konala v krásných prostorách veganského bistra Incruenti. Představeny nám byly nejen značky, ale i jejich novinky. Já se tu nechci více rozepisovat. Můj blog je hlavně inspirace zdravějších receptů. Ten hlavní důvod proč tu vše zmiňuji je, že jsem dostala možnost připravit něco sladkého, v rámci občerstvení. Tak vznikla inspirace na vegan jahodovou buchtu na plech.

Ingredience/těsto
400g ovesná celozrnná mouka
400g jablek
200g ovesného mléka
100ml řepkového oleje
100g třtinového cukru
1/2 balení kypřícího prášku
2 lžičky skořice
špetka soli
Postup: Jablka nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem, skořicí a špetkou soli. Poté přidáme nastrouhaná jablka, olej a mléko. Vše smícháme v robotu. Poté dáme na plech vyložený pečícím papírem. 
Ingredience/drobenka
500g jahod
50g ovesných vloček
2 lžíce agávového sirup
Postup: Jahody nakrájíme na menší kousky. V misce smícháme vločky se sirupem a rukama krásně spojíme. Na těsto poskládáme nakrájené jahody a posypeme vzniklou drobenkou. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
Podávat se může nejen veganům, protože je vážně dobrá. Říkali:-)
S láskou. Gábi v kuchyni.


Kam dál?