Někdy to chce naprosto jednoduchou věc. Vše do jedné misky, romixovat a je to. Perník na plech, bez laktózy a slazený jen jablky. Teda potom ho taky rozhodně můžete polít vysokoprocentní čokoškou a posypat strouhaným kokosem, protože to k perníku prostě patří :-). Perník je navíc bez laktózy a bez přidaného cukru. Pokud chcete, přidáte klasické mléko a klasickou vysokoprocentní čokoládu a pochutnáte si také.

Menší pekáček nebo koláčová forma.

Ingredience/těsto

350g celozrnné špaldové mouky

40g kakaa

1 kypřící prášek do perníku

300g jablek

500ml kokosového neslazeného nápoje

1 vejce

Ingredience/poleva

200g čokolády bez laktózy

strouhaný kokos na posypání

Postup

Nejprve ředehřejeme troubu na 180°C. V míse smícháme suché ingredience. Celozrnnou špaldovou mouku, kakao a kypřící prášek do perníku. Poté přidáme mokré ingredience. Mléko vejce a nahrubo nastrouhané jablko. Pečeme cca 40 minut. Zkoušíme na špejli.

Poté si připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Perník polijeme čokoládou a posypeme kokosem. Teď už jen počkat až vystydne.

Dobrou chuť. S láskou Gábi v kuchyni.


Kam dál?