Foukej, foukej větříčku shoď mi jednu hruštičku.
Na hrušně u silnice útočí brigádnící, tak jsme otrhali raději tu ze zahrádky. Miluju když jsou ještě krásně tvrdé. Ty měkčí dávám do koláče. Tak jsem pro Vás sepsala recept na hruškový se skořicí a mandlí. Podobný najdete pod názvem švestkový koláč.
Ingredience:
1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
1 balení šmakouna klasik
2 hrušky do těsta
3 vajíčka
3 lžíce medu
1/2 hrnku oleje
sójové čokoládové mléko na zředění dle konzistence
2 hrušky a mandle na ozdobu
Postup: Nejprve dáme do misky suché suroviny – mouku, kypřící prášek, sodu a skořici. Přidáme nahrubo nastrouhaného šmakouna, vejce, med, olej a mléko. Nazávěr na kostky nakrájené hrušky. Vše důkladně spojíme a dáme do vymazané koláčové formy.Hrušky na zdobení překrojíme na půl a naskládáme navrch koláče. Posypeme plátky mandlí a pečeme cca 45 minut při 170 stupních.
Podáváme s teplým čajem do krásných podzimních dnů.
S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤


Kam dál?